Nem szerzett pontot a Ferencváros elleni idegenbeli találkozón kiesés elől menekülő Rákóczi. Csapatunk a 12. percben került hátrányba, és a második félidőben hiába harcolt ki mezőnyfölényt, már nem változott az eredmény. A fővárosiak egymás után ötödik mérkőzésüket nyerték meg, mi pedig egyre reménytelenebb helyzetben várjuk a hajrát. 

A Puskás Ferenc Stadionban pályára lépni minden magyar futballista életében nagy dolog – így gondolták ezt csapatunk tagjai is, akik ezen az estén győzelmi reményekkel léptek pályára. A jó formában lévő Fradi ellen nem is volt más választása a Rákóczinak a jelenlegi sanyarú helyzetben. Mindezektől függetlenül az első félidő a fővárosi zöld-fehérekről szólt.

A 2. percben Besic jobb oldali beadása után Busai 15 még fölé lőtt, tíz perccel később azonban már nem hibázott.  A 12. percben Leonardo szenzációs labdával ugratta ki középen a támadót, aki 12 méterről a kapu bal oldalába továbbított. 1-0.
A 17. percben Leonardo indította Gyömbért, aki ballal, 12 méterről lőtt, Antal hatalmas bravúrral ütötte szögletre a labdát. Nem sokkal később ziccert hibázott a Fradi#!# a védők között kibújó Leonardo elcsúszott, de Busaihoz került a labda, aki balról, 7 méterről a felső lécet találta telibe. A 22. percben villant a Rákóczi#!# az előrehúzódó Mbemba fejelt 11 méterről fölé. Két percre rá Jenner lőtt csúnyán fölé egy szabadrúgást 26 méterről, majd Bőle próbálkozott távolról, Dibusz védett. A 32. percben Firtulescu tette balról középre a labdát. A védők nem tudtak felszabadítani, Bőle pedig 15 méterről, jobbal lőtt – Dibusz védett. A 35. percben Leonardo Somaliát hozta helyzetbe, aki azonban a kifutó kapusba lőtt. Egy perccel később Jenner is lőhetett, megint Antal védett.

Az 55. percben Kink hámozta át magát a teljes ferencvárosi védelmen, majd középre passzolt, de Bőle lemaradt a csatlakozásról. Az ellentámadás végén Busai került ziccerbe, de elhibázta a lehetőséget. A 60. percben az egyedül maradt Mulemo lőtt 13 méterről, Dibusz védett. A 75. percben Jenner lőtt, Antal öklözött. A 87. percben óriási somogyi lehetőség maradt ki#!# Bőle tette nagy sprint után középre a labdát, Kink pedig 8 méterről lőtt, Dibusz bravúrral védett.

Ismét csak egy gólt kaptunk idegenben, de pont nélkül maradtunk. 
FTC – Kaposvári Rákóczi FC (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 4000 néző. V#!# Andó-Szabó
FTC#!# Dibusz – Besic (Ionescu, 59.), Mateos, Pavlovic, Bönig – Somalia, Cukic, Leonardo (Józsi, 89.), Gyömbér, Jenner – Busai (Böde, 79.). Vezetőedző#!# Thomas Doll.
Rákóczi FC#!# Antal – Okuka, Mbemba, Lebbihi, Mulemo – Balázs B., Diallo (Murai, 68.) – Florean (Böjte, 84.), Firtulescu (Bank, 46.), Bőle – Kink. Vezetőedző#!# Selymes Tibor
Gólszerző#!# Busai (12.)
Sárga lap#!# Pavlovic (31.), Busai (56.), Cukic (64.), Gyömbér (71.), illetve Mbemba (19.), Kink (25.), Balázs B. (74.), Murai (84.)