Ma ünnepli 90 éves születésnapját a Kaposvári Rákóczi. Nagy öröm, hogy az élvonalban köszönthetjük kedvenc klubunkat ezen a jeles napon…

 1923. augusztus 15-én a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság cukorgyárának munkásai, a Pécsi utcai iskola igazgatója és tanárai segítségével, közreműködésével „tiszta amatőr szellemben” alapították meg a Rákóczi Sport Clubot. Az első működő szakosztály a labdarúgóké volt, akik 1924. április 13-án a MÁV I. csapata ellen mutatkoztak be. A club többszöri átszervezése mellett az NB III-NB II bajnokságai között ingázva szerepelt.
A Rákóczi (pontosabban Kinizsi) háború utáni talpra állása a hatvanas években kezdődött meg. Tehetségek sora bontakozott ki ebben az időszakban. Az Újpesttel világhírnévig jutó marcali születésű Bene Ferenc is itt futballozott bő egy évig. 1960 őszén mutatkozott be a Kinizsiben, és a csapat rögtön bajnokságot is nyert az NB III-ban. 
A Rákóczi első igazán nagy sikere az 1975-ben való NB I-be jutás volt. Ekkor hamisítatlan fociláz tört ki Kaposváron. A sorsolás a Budapesti Vasast gördítette elsőként a Rákóczi útjába az átépített, impozáns kaposvári stadionban, és Burcsa Győző két góljával sikerült 2-0-ra nyerni. Az újonc remekül kezdett, és végül megérdemelten maradt benn a legjobbak között. Az 1976-77-es bajnoki szezonban is sikerült az első osztályban maradás a Rákóczinak. Két év élvonalbeli szereplés után aztán a kiesés következett, mindössze egy ponton múlt a siker.
1980-81-ben ismét a legjobbak közt szerepelt a csapat, de végül elbúcsúzott a legjobbaktól. Ezt követően másod-és harmadosztályú szereplés várt a Rákóczira. Az NB III-ból csak a harmadik bajnoki cím után vágott neki a kaposvári alakulat a nagyobb a kihívásoknak, és ha már belekezdett, akkor az 1986-87-os szezonban a második vonal küzdelmeit is megnyerte, egy ponttal a Váci Izzó előtt és hét év után ismét az NB I-be jutott a gárda. Más kérdés, hogy ismét csak egy évig tartott az öröm.
A klub történetének legfényesebb fejezete a 2003/2004-es évadban kezdődött. Prukner László vezetőedző irányításával kellemes meglepetésre feljutott a csapat az élvonalba, és néhány hete immár a tizedik(!) NB I-es szezonját kezdte meg. Emlékezetes és kevésbe sikeres évek váltották egymást, de a legfontosabb célt, a bennmaradást mindig kivívta a társaság. 2011 tavaszán, Sisa Tibor edzősége idején, a bronzérem is elérhető közelségbe került. A 2013/2014-es évad rajtja ugyan nem sikerült, de bízzunk abban, hogy nem szakad meg a szép sorozat.
Szeretett klubunk ma 90 éves, boldog születésnapot kívánunk!