Három gólt is szerezve nyert a Tatabányai SC otthonában csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 26. fordulójában.

 

Nem várt könnyű mérkőzés csapatunkra a jól szervezett Tatabányai SC otthonában. A Bekő Balázs irányította a hazaiak ezúttal is ötvédős rendszerrel kezdték az összecsapást, ami kellő stabilitást kölcsönzött az egész csapatnak. Nagy Tamásnak, együttesünk vezetőedzőjének viszont ezúttal is okozott némi fejtörést az összeállítás, hiszen Böndi Ádám betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Az első percek bár jó iramban teltek, de lehetőség nélkül, így Nagy Tamás huszadik percben változtatott a felálláson, s 4-4-2-es hadrendben folytatta tovább csapatunk. Helyeztek azonban így sem alakultak ki egyik kapu előtt sem, minden jól induló támadás elakadt valahol.

A fordulás után viszont egyből jött a gól: Stefan Vladult állította meg szabálytalanul a tizenhatoson belül Szegleti Gergely, amiért a játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott. Az ítéletet ezúttal is Mayer Milán hajtotta végre, aki kíméletlenül lőtt a kapu bal oldalába. Sokáig azonban nem örülhetett csapatunk, ugyanis Gyürki Gergely közvetlen közelről egyenlített miután Árvai Dániel cselezte ki Pogacsics Krisztiánt, s a hosszú felé gurította a labdát. A következő percekben labdarúgóink felpörgették a mérkőzést, s ez szerencsére gólokban is megmutatkozott. Előbb ugyanis Grabarics Máté beadását Stefan Vladul fejelte öt méterről a bal alsóba, majd Mayer Milán vett át mellel egy beadást, majd fordulatból lőtt a kapu bal oldalába.

A hátralévő időben akár sokkal nagyobb is lehetett volna a különbség, azonban több nagy helyzet is kihasználatlan maradt. Szerencsére ez is belefért ezen a napon.

 

Nagy Tamás: – Ez a mérkőzés színvonalában kiemelkedett a harmadosztályból. Mind a két csapat győzelemre törően játszott. Számunkra kicsit lassan indult be a meccs, ebben a szél sem segített. Húsz perc után felvettük a ritmust, szerkezetet váltottunk, nem hagytuk az ellenfelet hátul építkezni. A szünetben azt mondtam a srácoknak, hogy én nem, csak ők tudnak ehhez a mérkőzéshez hozzátenni. Ez a csapat két hétig nem a Kaposvári Rákóczi volt, most viszont igen, olyan hozzáállással, olyan lelkesedéssel, ami csak pozitív hatással lehet a második félidőre, ha még beletesznek egy kis minőséget. A mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy egy-egy után is megvolt a csapatban az erő és a hit. A végén pedig már csak nüanszokon múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség, de ez így volt kerek. Most egy újabb lépcsőfokra léptünk, de innét is feljebb kell még mennünk.

 

Tatabányai SC–Kaposvári Rákóczi FC 1–3 (0–0)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 160 néző. V.: Gáspár A. (Szalai D., Farkas G.).

Tatabányai SC: Kunsági – Klausz (Árvai, a 34. percben), Kovács I., Krupánszki, Székely E., Katona K. (Hoszpodár, a 81. percben) – Szegleti, Soltész, Letenyei (Módi, a 81. percben), Farkas Z. (Kocsis G., a 76. percben) – Gyürki. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Borbély Á., Gál, Harsányi, Czuczi – Mayer M., Grabarics (Orsós T., a 90. percben) – Kondor (Pintér N., a 65. percben), Kálmán Sz. (Szederkényi, a 90. percben), Bíró D. (Zólyomi, a 72. percben) – Vladul (Ekker, a 72. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Gyürki (az 56. percben), illetve Mayer M. (a 49. percben – 11-esből és a 73. percben), Vladul (a 67. percben).

Sárga lap: Bekő (az 51. percben – kispadról), Krupánszki (a 89. percben).