Listavezetőhöz méltó játékkal, magabiztosan győzött Nagybajomban is a Rákóczi a megyei bajnokság hétközi rangadóján, Csapatunk saját otthonában verte meg 6-0-ra a tabella második helyezettjét, és ezzel bebiztosította elsőséget, hiszen az előnyünk már behozhatatlan. 

A két együttes a somogyi Magyar Kupa döntője után egy héttel újra összecsapott egymással, ezúttal bajnoki találkozón, a Nagybajom pályáján. A kaposváriak az elmúlt időszak remek sorozatának folytatására számítottak, és nem is kellett csalódniuk. Luca Dominic már a 16. percben vezetéshez juttatta csapatát, nyolc perccel később pedig megduplázta az előnyt. 
A második félidőre is jutott gól#!# Dominic harmadik találata után Hampuk következett az 55. percben, így már néggyel vezetett az együttes. Húsz perccel később Hadaró Valentin három hazai védőn is átverekedte magát, majd Jovánczai Zoltán elé tálalt, aki a kapusról felpörgő labdát egy lépésről fejelte a hálóba. Ez volt Jovi 32. gólja az évad során. A hajrában előbb Laki Olivér lőtt kicsivel mellé egy szabadrúgást 20 méterről, majd megszületett a vendégek hatodik találata. A csereként beálló Jenei Bálint kicselezte a kapust, és 10 méterről a kapu közepébe továbbított. Zárszó gyanánt Trimmel lőtt a jobb kapufa mellé. 
– Nagyon jó dolgokat csináltak a srácok a pályán ezen a rangadón – kezdte értékelését Házi László vezetőedző. – Agresszív, sokpasszos, gólra törő volt a játékunk, és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Örülünk, hogy ilyen hamar meg tudtuk nyerni a bajnokságot, de ez ennek a csapatnak kötelező volt. Nekünk tovább kell dolgoznunk, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.”
A szakember arról is beszélt, hogy miben volt más ez a meccs, mint az egy héttel ezelőtti kupadöntő.
– Azt a mérkőzést alapvetően meghatározta, hogy egy buta hibát elkövettünk, és a 32. perctől kezdve emberhátrányban játszottunk a bajomiak ellen. Ma fegyelmezettek voltunk, és kihasználtuk a gólszerzési lehetőségeinket. Csütörtökön délelőtt regenerálódnak a fiúk, pénteken is edzünk, szombaton pedig a Segesd elleni hazai bajnokival folytatjuk.
Nagybajomi AC – Kaposvári Rákóczi 0-6 (0-2)
Nagybajom, 300 néző. V.#!# Bana (Knézics, Perák)
Nagybajom#!# Tánczos (Csajági, 80.) – Nemes Gy. (György, 60.), Prucsi,  Károli (Trimmel, 64.), Kuckó, Sznopek (Ács-Gergely, 46.), Laki, Kiss J., Bodó (Nagy A., 60.), Ábrahám (Horváth R., 60.) Babai. Edző#!# Hanusz János
Rákóczi#!# Somodi – Vadas (Kiss K., 60.) Lakatos G. (Horváth F., 63.), Petrók, Hadaró, Márton, Dominic (Jenei, 60.), Nagy K. (Bíró D., 63.), Jovánczai, Kozics (Házi, 44.), Hampuk (Pallósi, 63.). Edző#!# Házi László
Gólszerzők#!# Dominic (16., 24., 52.) Hampuk (55.), Jovánczai (75.), Jenei (86.)