Nem sikerült legyőznünk hazai pályán a Soroksár együttesét, vereségünket követően csak minimális esély maradt, hogy csapatunk megőrízze tagságát a másodosztályban.

Nem indult jól a mérkőzés számunkra. A 4. percben egy előre vágott labdára Lovrencsics Balázs csapott le jó ütemben, majd Bozsó kapus hóna alatt a hálóba lőtt (0-1). A bekapott gól felrázta a Rákóczit#!# Faggyas lövését még hárították a védők, de Fejős próbálkozása már utat talált a vendégek kapujába. Nagy Krisztián eresztett el egy lövést a tizenhatos vonaláról, amibe a fiatal csatár jól tette bele a lábát, így Holczer már nem tudott védeni (1-1).
A gyors gólváltás után támadásban maradt mindkét gárda, de amikor már úgy tűnt, hogy döntetlennel vonulhatnak a pihenőre a csapatok jött az újabb soroksári gól. Egy szögletnél elaludt a védelmünk, Lovrencsics pedig senkitől sem zavartatva a hálójába fejelt.
A második félidő egy hatalmas Pál András kapufával indult, majd pedig Fejős egyenlíthetett volna, de Holczer ezúttal jól mozdult a labdára. Ezt követően Fejős az előkészítést vállalta magára, de az alapvonalról visszatett labdájából Rajczi öt méterről sem tudott betalálni. Inkább a Rákóczi volt aktívabb a második félidő elején, de a helyzetekben nem volt igazi veszély, nem úgy, mint a csereként beállt Hodgyai megmozdulásában. A soroksári játékos a 81. percben jól lépett ki a védőink között, és egy szép mozdulattal Bozsó felett a kapuba emelt (1-3). Az utolsó percekben továbbra is ment előre a Rákóczi, de gólt már nem sikerült szereznünk, így maradt a 3-1-es vereség, amivel gyakorlatilag elszállt az esély a bennmaradásra.
Kaposvári Rákóczi FC – Soroksár SC 1-3 (1-2)
Vezette#!# Böcskei (Aradi, Kulman)
Rákóczi FC#!# Bozsó – Kiss M., Kovács O., Vermes, Albert Á. – Lakatos G. (Petrók, a szünetben) – Faggyas, Zsivóczky (Olasz, 75.), Nagy K., Fejős (Dominic, 66.) – Rajczi. Szakmai igazgató#!# Prukner László
Soroksár#!# Holczer – Vass Zs., Pandur, Farkas A., Gohér – Huszák (Hodgyai, 63.), Sándor I. – Lovrencsics B. (Kincses P., 70.), Kovács D. (Lannert, 54.), Pál – Szenes. Vezetőedző#!# Lisztes Krisztián
Gólszerzők#!# Fejős (14.), illetve Lovrencsics (4., 40.) Hodgyai (81.)
Sárga lap#!# Albert (23.), Faggyas (59.), Kovács (91.), illetve Sándor (25.), Pandur (33.), Farkas (55.), Hodgyai (73.)

Prukner László#!# – Mentálisan megtépázott csapat volt a pályán, saját magunkat vertük meg. Ha valaki megnézi ezt a mérkőzést, és azt mondja, mi kaptunk ki, nem hiszi el. A mi kezünkben volt a sorsunk, de ezt a sanszunkat már eljátszottuk.
Lisztes Krisztián#!# – Tudtuk, hogy a Kaposvár feltesz mindent egy lapra. Jó ütemben szereztük a gólokat, főleg a második jött nagyon jókor a félidő lefújása előtt. Az volt a kulcsmomentum, és a csapat jól jött ki a második félidőre is. A harmadik gól végleg eldöntötte a mérkőzést.