Visszatértünk a győztes útra, miután Mayer Milán, Harsányi Dániel és Szederkényi Ádám góljaival legyőztük a Fehérvár FC II. csapatát az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 14. fordulójában.

 

Borús, esős időben, s a kupából való kiesés után hasonló hangulatban vártuk a Fehérvár második csapatát a Rákóczi Stadionban, ahol a kezdő sípszóra már kisütött a nap. A sebekre egy remek tapaszként szolgált volna egy siker, így ennek tudatában léptek pályára labdarúgóink, akik az első másodperctől éreztették, hogy itthon akarják tartani a három pontot. A szurkolók, akik élőképpel is készültek, pedig azt éreztették, hogy a kicsit rosszabb eredmények ellenére is kitartanak a csapat mellett. Ezt meghálálva igyekeztünk helyzeteket kidolgozni mindjárt a meccs elején, azonban a vezetéshez az akaratos játék kevésnek bizonyult, így csak kisebb lehetőségeket jegyezhettünk fel az első játékrészben.

A szünetben cseréltünk: Nicoló Mazzonetto helyett Bíró Dominik lépett pályára, s megélénkült a támadójátékunk. Ennek eredményeként gyorsan, három perc elteltével megszereztük a vezetést, miután Mayer Milán cselezgetett a tizenhatos vonalánál, addig, amíg lövőhelyzetbe nem hozta magát, s jobb lábbal laposan lőtt a jobb alsóba (1–0). Egy perccel később Horváth Fábiánnak kellett gondoskodni arról, hogy ne egyenlítsenek gyorsan a vendégek, fiatal kapusunk pedig bravúrral tolta szögletre Ambach Arnold léc alá tartó löketét. Kollégája, Gergely Roland sem akart lemaradnia a bravúrokkal, így amikor Babinszky Bence hozta nagy helyzetbe Mayer Milánt, megfogta csatárunk közeli lövését, majd Babinszky Bence ziccerét is védte. A kettő között pedig Csepregi Barnabás egyenlíthetett volna, azonban tizenöt méterről, nagy helyzetben mellé gurított. A hajrába lépve Hampuk Ádám beadás, illetve szöglet utáni közeli fejese sem talált után a kapusnak köszönhetően a hálóba. Az utolsó tíz percbe lépve viszont lezártuk a mérkőzést, Bíró Dominik szögletét követően Hampuk Ádám csúsztatta meg a labdát, amit Harsányi Dániel csukafejessel továbbított a jobb alsóba (2–0). A megnyugtató előnyt még magabiztosabbá tudtuk tenni egy újabb sarokrúgás után, melyet ezúttal is Bíró Dominik végzett el, viszont ekkor Szederkényi Ádám érkezett remekül, s csúsztatott a kapuba (3–0).

 

Horváth Rudolf: – A fájó kiesés után nehéz volt újra mérkőzést játszani.Hetek óta megérdemeltük volna a sikert, a Mohács ellen felbillent a pálya, akárcsak Mezőörsön, de nem sikerült. A fáradtság, illetve amiatt változtattam, hogy mi szerezzük meg az első gólt, ezt a pluszt Mayer Milánban éreztem, aki még úgy is, hogy nem száz százalékos, a tudása alapján kiemelkedik ebből az osztályból. A végén pedig jöttek a pontrúgások, így megtettük az első lépést ahhoz, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban, ami nem lesz könnyű, hiszen előbb Érdre, majd Szentlőrincre utazunk.

 

Imrik László: – Technikailag sok hibával játszottunk, az első fél órában nem tudtuk megtartani a labdát sem a középpályán, sem a támadóharmadban. A második félidőben, egy-nulla után belenyúltam a mérkőzésbe, próbáltam frissíteni, de ezt a mérkőzést a rutinosabb csapat nyerte meg. Próbáljuk felkészíteni a srácokat a pontrúgásokra, hiszen ebből kapjuk a legtöbb gólt.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Fehérvár FC II. 3–0 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 230 néző. V.: Kondákor M. (Jakab B., Szabados D.).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Harsányi D., Gál M. – A. Mazzonetto – N. Mazzonetto (Bíró D., a szünetben), Szederkényi, Horváth B. – Babinszky (Ötvös, a 90. percben), Mayer M. (Hampuk, a 66. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Fehérvár FC II.: Gergely R. – Kiss Á., Horváth G., Husvéth, Kiss M. – Rétfalvi (Bertók, az 55. percben), Molnár Cs. (Kecskés M., az 55. percben) – Csepregi (Lehota, a 80. percben), Ambach (Balogh M., a 72. percben), Berki M. (Balla, az 55. percben) – Menyhárt. Vezetőedző: Imrik László.
Gólszerzők: Mayer M. (a 49. percben), Harsányi (a 84. percben), Szederkényi (a 91. percben).
Sárga lap: A. Mazzonetto (a 66. percben), Ekker (a 68. percben), Hampuk (a 78. percben), illetve Kiss M. (a 67. percben), Kiss Á. (a 76. percben).