Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 15. fordulójában az Érdi VSE otthonába utazunk. A vasárnap 13 órakor kezdődő találkozó előtt az sérülésből visszatérő Mayer Milánnal beszélgettünk.

 

A hosszú, térdsérülésedet követő kihagyás után az előző, Fehérvár II. elleni bajnokin voltál újra a kezdőcsapat tagja, ráadásul rögtön gólt is szereztél. Eléggé mesébe illő történet.

– Vártam már arra a pillanatra, amikor a kezdő sípszótól a pályán lehetek, talán korábban is eljött, mint ahogy terveztem – mondta Mayer Milán. – Meccs előtt igazából semmi különleges nem volt, úgy készültem, ahogy szoktam. A gól már természetesen érzelmesebb volt! Boldog voltam, de ezeket az érzéseket nem lehet egyszerűen leírni, ilyen helyzetben meg aztán pláne nem. Tudtam, hogy lesz helyzetem és bíztam benne, hogy be is találok.

A gólhoz kellett nemi szerencse is. Úgy érzed, valamit kezd visszaadni a futball a sérülésed után?

– Azt szokták mondani, a jó csapatnak és a jó játékosnak szerencséje is van… csak annyit tennék hozzá: megdolgoztam azért, hogy pályára lépjek. Azt gondolom, megérdemeltem ennyi szerencsét.

Fizikálisan jól bírtad a meccsterhelést?

– Meccs közben nem éreztem, hogy bármi probléma lenne, másnap viszont nehezebben keltem ki az ágyból.

A következő fordulóban Érdre utazunk. Amikor legutóbb nyertünk az érdi sporttelepen fontos szereplője voltál a mérkőzésnek. Miként emlékszel vissza arra a találkozóra?

– Két gólt rúgtam, emellett jól ment a játék, tehát természetesen jó emlékeim vannak. Szeretek Érdre járni, többször is eredményes voltam már ott. Remélem, most sem szakad meg ez a széria.

Nyilván ez egy teljesen más meccs lesz, mint az előző idénybeli összecsapás. Mire számítasz vasárnap? Mekkora lendületet ad a bajnoki hajrára a Fehérvár II. elleni győzelem?

– Nehéz mérkőzésre számítok. Az Érd minden évben stabil, jó focit játszó csapat, de mindenképpen úgy kell felmennünk a pályára, hogy érezzék, a három pontért jöttünk! Hazai pályán mindig jó nyerni, így remélem kellő önbizalmat adott számunkra a siker a végjáték előtt.

Az Érd elleni pontszerzés a tabellán elfoglalt helyezések miatt is fontos lenne. Emiatt kiemeltebb a csapat számára a mérkőzés?

– Erről nem beszéltünk az öltözőben, de nyilván tudjuk, hogy közelítenek hozzánk pontokban. Viszont azt nem mondanám, hogy kiemeltebb mérkőzés lesz, mert ezért is ugyanúgy három pontot adnak.

Lassan a végéhez közeledik az őszi szezon. Hogy érzed, a jelenlegi helyezés reális, vagy feljebb lehet egy kicsit lépni a téli pihenő előtt?

– Azt gondolom, hogy előrébb kéne állnunk a tabellán, mert sok fájó pontot hullajtottunk el. Gondolok itt azokra a meccsekre, amikor még vezettünk a kilencvenedik percben. Három bajnoki van hátra, ezeken mindent megteszünk azért, hogy előrébb lépjünk és közelítsünk az élbolyhoz.