Babinszky Bence és Ekker Milán góljainak, valamint Horváth Fábián nagy védéseinek köszönhetően nyertünk az Érdi VSE otthonában az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 15. fordulójában.

 

Az elmúlt napok esőzése után remek, napsütéses időben futottak ki az időjárás miatt igen mély talajú pályára labdarúgóink az Érdi VSE otthonában. Vezetőedzőnk, Horváth Rudolf ezúttal nem számíthatott a középpályán mindig sokat dolgozó Alessio Mazzonettora, aki a legutóbbi bajnokin begyűjtötte ötödik sárga lapját, így eltiltását töltötte. Helyette Pintér Máté kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, ahová visszatért a sérülését követően Pusztai Dániel. A találkozó eleje, talán a rossz talajnak is köszönhetően sok hibát hozott mind a két fél részéről, folyamatos játék nem igazán alakult ki. Egy jó egyéni megmozdulás és némi szerencse után azonban viszonylag korán megszereztük a vezetést. A tizenegyedik percben Horváth Balázs lapos némileg pontatlan középre gurítását ugyanis Babinszky Bence még úgy is előbb elérte, mint a kapus és az őt őrző védő, hogy támadónk elcsúszott, s estében, visszafordulva, laposan gurított a kapu közepébe öt méterről (0–1). Az előnyünket gyorsan megdupláztuk, hiszen öt perc múlva Ekker Milán tizennyolc méterről, kissé jobbról, szabadrúgásból lőtt a kapu bal oldalába (0–2). A folytatásban közel álltunk az újabb gólhoz, azonban Bíró Dominik előbb mellé gurított egy kiugrást követőn, majd percekkel később a kapus védte közeli fejesét.

A második félidő elején a kapuja elé szorítottuk az érdieket, akik elbírták a nyomást, sőt fokozatosan kezdték átvenni a találkozó irányítását, ami helyzetekben is megmutatkozott. A legnagyobb lehetőségük után, Monori Norbert közeli lövésénél viszont nagyot védett Horváth Fábián, míg a másik oldalon Bíró Dominik egy labdaszerzés után az oldalhálóba bombázott. Az utolsó húsz percbe lépve az egyre nagyobb akarattal játszó hazaiak szépítettek miután egy kipattanót Göblyös Dániel tizenhat méterről, nagy erővel lőtt, Horváth Fábián ezt nagy bravúrral tolta a kapufára, de ezt követően Monori Norbert fél méterről a hálóba tuszkolta a labdát (1–2). A találat még nagyobb lendületet adott az érdieknek, ez lehetőségekben is megnyilvánult, azonban Kürti Zsolt átlövését újabb bravúrral védte Horváth Fábián, míg Monori Norbert közelről mellé gurított, így megszereztük a három pontot.

A bajnokság első fele Érden zárult csapatunk számára, azonban a folytatásban vár még ránk két, tavaszról előrehozott mérkőzés.

 

Horváth Rudolf: – Nagyon felkészültünk a mérkőzésre, melyen hat fiatal játékosunk kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, akik rendkívül sok munkát tette bele a sikerbe, de nem csak ők, mindenki remek felfogásban játszott. Az első félidőben lezárhattunk volna a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki és emellett jól is játszottunk. A másodikban megpróbáltuk stabilizálni a védekezésünket, az ellenfél gólja viszont érett, de végre megnyertünk egy ki-ki mérkőzést, így tudtunk egyet lépni előre.

Ebedli Zoltán: – Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első elején jól játszottunk, az első gólig uraltuk a játékot, ezt követően egy kicsit megroppant a csapat és jött is a második találat, ami után a Kaposvár játszott jobban. A második félidőben szépen, lassan jöttünk vissza a meccsbe, az utolsó 20-25 percben odaszögeztük a kapuja elé a Rákóczit. Megszereztük a szépítő találatot, s úgy éreztem, az egyenlítés is benne van a mérkőzésben.

Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–2)
Érd, 120 néző. V.: Horváth P. (Halmai K., Végh M.).
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Morvai, Fülöp N., Németh G. – Horváth B., Göblyös – Kertész B. (Juhász B., a 63. percben), Kincses (Kürti, a 79. percben), Farkas B. – Monori. Vezetőedző: Ebedli Zoltán.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Gál M., Heil, Harsányi, Pusztai – Babinszky (Hampuk, a 87. percben), Pintér M., Szederkényi, Gál, Horváth B. – Ekker (N. Mazzonetto, a 83. percben), Bíró D. (Mayer M., a 78. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Monori (a 73. percben), illetve Babinszky (a 11. percben), Ekker (a 16. percben).
Sárga lap: Kertész B. (a 60. percben), Morvai (a 65. percben), illetve Babinszky (a 82. percben), Mayer M. (a 93. percben).