Nyíregyházán lép majd pályára NB II.-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga huszadik játéknapján. A vasárnap 13 órakor kezdődő találkozót a Spartacus a kilencedik, míg csapatunk a tizenötödik helyről várja.

 

A koronavírus-járvány miatt mind a két együttesre nehéz mérkőzés vár, de az kétségtelen, hogy klubunk van továbbra is e legnehezebb helyzetben az egész másodosztály mezőnyét tekintve. A vírus ugyanis nem akar távozni együttesünktől…

– A klubok tarják egymással a kapcsolatot, illetve az edzőik is, ráadásul Gálhidi Györggyel nagyon jó a viszonyom, így nyugodtan állíthatom, hogy a Nyíregyháza kijött a vírusból – mondta Várhidi Péter, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Egyre több játékosuk tér vissza, így ellenünk már a csapatuk kétharmada biztosan rendelkezésre áll majd. Ebből a szempontból hátrányban vagyunk, hiszen nagyjából egy hét a lemaradásunk a Nyíregyházával szemben. Továbbra is változatlan a helyzetünk, várjuk az eredményeket, hogy milyen csapattal, hány játékossal tudunk majd elutazni. A vírus miatt nem lehet szakmai oldalról megközelíteni a meccseket, hiszen egy bajnokin nem is tudtunk kiállni, míg a legutóbbi kettőn jobbára az ificsapat játszott. Ráadásul a hátralévő két mérkőzésen sem lesz jobb a helyzetünk, emiatt szakmailag csak a DEAC elleni találkozóval lezárult időszakot lehet majd értékelni. Jelen helyzetben a vírus állítja össze a csapatot és a szakmai munkáról is a vírus dönt. Lassan négy hete nem áll rendelkezésre a csapat nagy része, köztük én sem, bár úgy néz ki, hogy háromhétnyi megpróbáltatás után végre kilábaltam a betegségből. A legnagyobb probléma, hogy még mindig nem látjuk a végét.

A csütörtöki jó hírekkel ellentétben a heti második teszt már ismételten több pozitív eredményt hozott, emiatt továbbra is rengeteg játékos pótlását kell megoldania a szakmai stábnak.