Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Nyíregyháza Spartacus FC csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. huszadik fordulójában a Nyíregyháza Spartacus FC otthonában vendégszerepel majd csapatunk. A vasárnap 13 órakor kezdődő találkozó előtt ismerjük meg egy kicsit jobban a nyírségi együttest.

A klub története 1928-ban vette kezdődött, de ekkor még Nyíregyházi Vasutas Sport Club néven. Kezdetben labdarúgó, birkózó és az atlétikai szakosztályt magában foglaló klub, melynek színe a fehér-fekete volt. 1977-ben NYVSC és a Nyíregyháza Spartacus Petőfi fuzionált, s azóta is Nyíregyháza Spartacus néven szerepel az együttes hol az első, hol a második, hol a harmadik ligában.

A nyírségi együttes a jelenlegi szezont csapatunk ellen kezdte. A nyitómérkőzésén a Spari elvitte a három pontot Hornyák Marcell hajrában esett találatával, s ez a jó kezdés jó folytatást is eredményezett Gálhidi György csapatának, hiszen az első négy fordulóban nem találtak legyőzőre. Az ötödikben azonban következett egy vereség az újonc Debreceni Egyetemi AC otthonában. Ezt követően pedig elég hullámzó a teljesítménye a Nyíregyházának. A Spartacus az elmúlt 19 forduló során nyolc győzelem és ugyanennyi vereség mellett háromszor ért el döntetlent, s az így összegyűjtött 27 pontja a kilencedik helyre predesztinálja az együttest.

A koronavírus-járvány a nyíregyházi labdarúgókat sem kímélte, így az elmúlt mérkőzéseken számos fiatal labdarúgó kapott bizonyítási lehetőséget a nyírségi együttesnél is. A két csapat is hasonló cipőben jár, hiszen klubunk játékosait, illetve a szakmai stábot sem kímélte a COVID.

A két csapat közös történelme vasárnap a 22. bajnoki mérkőzéssel íródik tovább. Az élvonalban tíz, míg az NB II.-ben 11 alkalommal találkozott egymással a két klub. Az örökmérleg nyelve csak az idei bajnokság nyitófordulója miatt billen a Nyíregyháza felé, amely így összesítésben hét győzelemnél jár, míg klubunk hat sikert tud felmutatni.