Több játékossal is szerződést hosszabbított klubunk, hiszen Bíró Dominik, Szederkényi Ádám Pogacsics Krisztián, Gál Mátyás és Zólyomi Dávid is marad a csapatnál.

 

Pogacsics Krisztián nevével már 2018 óta kezdődik a Kaposvári Rákóczi FC összeállítása, s ez a jövőben sem lesz másképp. A 35 éves rutinos hálóőr eddig 79 tétmérkőzésen védte a csapat kapuját, amellyel sikerült kivívnia az élvonalba jutást. Az elmúlt két szezonban már kevesebb sikerben volt része, de a harmadik ligában sem hagyja cserben csapatunkat.

Gál Mátyás lehet együttesünk húzóembere az előttünk álló évadban. A rutinos védekező középpályásnak – aki belső védő pozícióban is sokszor feltűnt már – több száz másodosztályú mérkőzés van a lábában, s az ezeken szerzett tapasztalattal sokat segíthet a rutintalanabb fiataloknak. A jelenleg 29 esztendős játékos az előző év őszén, szezon közben csatlakozott a Kaposvárhoz, s eddig kereken harminc tétmeccsen lépett pályára a csapat színeiben.

A saját nevelésű Bíró Dominik lehet a csapat másik motorja. A 23 esztendős játékos a nyári edzőmérkőzések alapján igen jó szezonra elé néz, ráadásul úgy látszik, hogy az a súlyos sérülése, ami miatt az elmúlt bajnokságban hátráltatta, már a múlté. A 2018/2019-es szezonban, a másodosztályból való feljutásból a támadó középpályás is oroszlánrészt vállalt, de az elmúlt két évadban már csak epizódszerepekhez jutott. Ez azonban az eddigi játékát nézve biztos, hogy változni fog.

Az előző szezon felénél Székesfehérvárról érkező Zólyomi Dávid továbbra is marad. A másodosztályban még kevés lehetőséget kapott a szakmai stábtól (hat másodosztályú és egy Magyar Kupa meccsen jutott szóhoz), augusztustól azonban már biztos, hogy több mérkőzésen is a kezdőben találhatja magát a 20 esztendős középpályás, aki a nagypálya mellett kispályán is otthonosan mozog.

Szederkényi Ádám egy évvel ezelőtt kapott profi szerződést a klubtól, amit az augusztus első hétvégéjén rajtoló szezon előtt meghosszabbítottak a felek. Az igen fiatal, mindösszesen 17 esztendős támadó az előző, NB II.-es szezonban már hat alkalommal is kezdőként lépett pályára, de emellett a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatát is erősítette.

Mind az öt labdarúgóval újabb egy évre szóló szerződést kötött az újjáalakuló Kaposvári Rákóczi vezetése.