Huszonnyolc év után elkészült a folytatás#!# megjelent a Rákóczi Krónika második kiadása. A kaposvári labdarúgás elmúlt három évtizedét feldolgozó mű a legnagyobb sikerekről szól, örömteli pillanatokat és emlékezets mérkőzéseket is felidéz. A szerző, Jutasi Róbert a bőség zavarával küzdött#!# a nagy mennyiségű anyagból kellett kiválasztania a legérdekesebb részeket.

A Rákóczi Krónika első kiadása 1983-ban készült el, 2012 tavaszán pedig kézbe vehettük a folytatást is. A neves somogyi sportújságíró, Jutasi Róbert nem csak krónikása, hanem részese is volt a klub történetének. A Rákóczi Krónika második kiadása 28 év eseményeit foglalja össze több mint 300 oldalon. 
– Most érett meg az idő arra, hogy egy nagyobb időszakot lezárjunk ismét. Olyan időszakon van túl a Rákóczi szép NB I-es éveknek köszönhetően, amire érdemes visszaemlékezni. A bőség zavarával küzdöttem. Az első kötetnél úgy kellett vadásznom az eseményekre, most pedig az okozott nehézséget, hogy a sok anyagból hogy válasszam ki azt a lényegeset, ami olvasmányos, érdekes, változatos – mondta Jutasi Róbert.

A könyv előszavában Szita Károly polgármester kiemelte#!# a Rákóczi ma már csaknem egy évtizede irigyelt klub hazánkban, ugyanis kiváló szakmai műhellyé nőtte ki magát. A város pedig továbbra is fő támogatója a futballnak. Az 1923-ban alakult egyesület vezetői szerint fontos a hagyományok ápolása és a múlt tisztelete. 
Azt hiszem, ez eleve kötelesség mindenkinek – fogalmazott Horváth Miklós klubelnök. –  Így is sok idő telt el az első megjelenése után, és remélem, hogy a harmadikra már nem kell sokat várni. A mostani megjelenésért köszönetet kell mondanom a támogatóknak, és elsősorban Jutasi Róbert sportújságírónak. Lehet, hogy véletlen, de alapjaiban nem, hogy Szita Károly polgármesterségének idejére esik ez a leghosszabb időszak, ami a Rákóczinak a legsikeresebb nyolc éve, és reméljük, még legalább egy évtizedig kitart…

A csapati elmúlt 28 éve az eddigi legsikeresebb volt a klub történetében, és az olvasók szezonról szezonra eleveníthetik majd fel az eseményeket a Rákóczi Krónika lapjain.