Három győzelem után egy kicsit megtorpantunk, hiszen kikaptunk a Paksi FC második csapatától az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 21. játéknapján.

Remek formából vártuk a Paks második csapata elleni bajnoki összecsapást, ugyanis mind a három tavaszi meccsünkön megszereztük a három pontot, s a tolnaiak ellen is ezzel a céllal léptek a Rákóczi Stadion gyepére labdarúgóink. A találkozó első percei bár teljesen kiegyenlített játékot hozott, de ennek ellenére is megszereztük a vezetést, tíz perc elteltével. Pintér Máté remek ütemben ugratta ki Babinszky Bencét, aki egy csel után centerezett Hampuk Ádám elé, a támadó pedig két méterről lőtt a kapu közepébe (1–0). A félidő derekán kétszer is helyzetbe kerültek a vendégek, azonban Horváth Fábián nagy védésekkel tartotta az előnyt, de pár perccel később már kapusunk is tehetetlen volt, hiszen Tóth Barna tizenhat méterről pontosan lőtt a jobb kapufa mellé (1–1). A paksiak ráadásul a vezetést is megszerezték, miután Kocsis Dominik csavarta a hálóba a labdát szögletből (1–2). Hátrányba kerülve felpörgött a játékunk, sőt a szünet előtt egyenlíthettünk is volna, hiszen Babinszky Bence került helyzetbe, de Boros Vilmos lábbal védte lövését.
A második félidőre új lendületet kapott a játékunk, amelyben benne volt az egyenlítés, főként miután Mayer Milán is pályára lépett, azonban nem tudtuk érvényesíteni a fölényünket, ráadásul a mérkőzés végén egy figyelmetlenség után Győrfi Milán találata mindent eldöntött (1–3).

Székely Tibor: – A paksiak teljesen megérdemelten nyertek. Sajnálom, elsősorban a szurkolóink miatt, akik Nagykanizsán megmutatták, hogy mellettünk állnak. Most itt volt egy újabb lehetőség, amikor tovább építkezhettünk volna, de ez nem tudtunk élni vele. El kell gondolkodnom, mert a csapaton belül több olyan dolgot is láttam, ami eddig nem volt jellemző. Egész héten érezhető volt, hogy kicsit nehezen hangolódtunk rá az edzésekre, de az a vezetőedző felelőssége, hogy felkészítse a csapatát a mérkőzésre. Voltak hiányzóink, de ez sem lehet mentség, hiszen van olyan bő a keretünk, hogy megoldjuk a pótlásukat. Nem keresek kifogásokat, sajnálom, hogy így alakult, azon dolgozunk, hogy kijavítsuk.

Kindl István: – Számunkra ez egy nagy győzelem, mert a csoport legjobb formájában lévő együttes, a Kaposvár ellen nyertünk. Előzetesen tartottunk attól, hogy a fiatal játékosainknak gondot okoz majd az, hogy egy jó csapat otthonában kell futballozniuk, de úgy érzem, a mérkőzés kezdetétől fogva érvényesítettük azt, amiért jöttünk, bár egy apró figyelmetlenség után gólt kaptunk. Ettől nem omlottunk össze, hiszen jó játékkal alakítottunk ki lehetőséget és még a szünet előtt fordítottunk.

Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II. 1–3 (1–2)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.: Maml Z. (Sáfárik P., Topálszki Sz.).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker (Mayer M., a 66. percben), Gál M., Harsányi, Pusztai – Babinszky, Pintér M. (N. Mazzonetto, a szünetben), A. Mazzonetto, Szederkényi, Bíró D. (Rituper, a 86. percben) – Hampuk. Vezetőedző: Székely Tibor.
Paksi FC II.: Borsos – Győrfi (Szabó A., a 90. percben), Babos, Ádám D. (Pupp, a szünetben), Lépő, Lapu – Kocsis B., Jász, Horváth K. (Marosi, a 86. percben), Pesti (Köllő, a 77. percben) – Tóth B. Vezetőedző: Kindl István.
Gólszerzők: Hampuk (a 11. percben), illetve Tóth B. (a 28. percben), Kocsis B. (a 37. percben), Győrfi (a 88. percben).
Sárga lap: A. Mazzonetto (a 2. percben), Harsányi (a 35. percben), Szederkényi (az 51. percben), illetve Pupp (az 53. percben), Győrfi (a 63. percben), Horváth K. (a 66. percben).