Kikapott a Pápai Perutz FC ellen csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 25. fordulójában. Így megszakadt a tizenegy meccse tartó hazai veretlenségi sorozat.

 

Két tavasszal egyaránt jó formának örvendő együttes találkozott egymással vasárnap a cukorgyári gödörben, ahol ragyogó napsütéses, igazi futballidő fogadta a feleket. Együttesünk az utóbbi időben igazi várrá varázsolta a Rákóczi Stadiont, amelyben az első forduló óta nem ünnepelhetett egyetlen vendégcsapat sem, s a Pápának is hasonló sorsot szántak Gál Mátyásék. A meccs ennek szellemében kezdődött, hiszen csapatunk nagy nyomást helyezett az ellenfélre, s már a hetedik percben megszerezte a vezetést: Ekker Milán estében készítette le a labdát Grabarics Máténak, akinek tizenhat méteres, ballábás lövése a bal kapufáról vágódott a gólvonal mögé. A korai gól nem tett jót a kezdeti lüktető iramnak, csapatunk átadta a kezdeményezést, de ezzel nem tudtak élni a vendégek. A szünetig azonban sikerült egyenlíteniük egy kapu előtti kavarodás után, mely során vélhetően szabálytalanul akadályozták Pogacsics Krisztiánt, azonban a kifejelt labda Kalász Milán elé került, akik öt méterről nem hibázott.

A második félidőre újra felpörögtek az események. Öt perc elteltével Nagy Zalán hat méterről eleresztett erős, bal felsőbe tartó löketét Pogacsics Krisztián bravúrral ütötte ki, majd a másik kapu előtt Mayer Milán lőtt fölé egy visszagurítást követően, míg Iványi Martin hasonló szituáció után belsőzött mellé. A hajráig viszont kevés helyzet alakult ki a csapatok előtt, ekkor azonban fordított a Pápa. Egy szabadrúgás után Németh Bence ugrott a legmagasabbra, majd a bal alsóba fejelte a labdát. Hátrányba kerülő csapatunk offenzívát indított a hátralévő percekre, azonban Gál Mátyás fejesét kitolta Dénes Zsolt, így elúszott csapatunk hosszú hazai veretlensége.

 

Nagy Tamás: – Úgy kezdtünk, ahogy kell, hiszen gyorsan megszereztük a vezetést. Azt viszont nem tudom, hogy miért vettünk vissza, miért folytattuk egy egészen más felfogásban a meccset, hiszen erre nem adtunk semmilyen utasítást. Ebben a sportágban nincs időkérés, nem tudom kihívni a srácokat és elmagyarázni, hogy ennek nem így kéne működnie. A focizgatás kevés ebben az osztályban. A második labdából nem tudunk jól kijönni, főleg ha verekedni kell értük. A szünetben próbáltunk hitet adni a csapatnak, bár nem értem, hogy egy-egynél miért volt erre szükségük, de nem éreztem bennük a tüzet. Hétről-hétre gyakoroljuk azokat a játékelemeket, amiket ki kéne vinni a pályára, de azt látom, hogy bizonyos időszakokat kivéve nem mi futballozunk. Azt nem állítom, hogy nem akarunk nyerni, de ez csak bevállalósan, együttműködve fog összejönni. Sokszor azonban önálló életet élnek a játékosok a pályán. A nyárhoz képest viszont jól áll a csapatépítés folyamata. November óta most kaptunk ki először, ezt a vereséget nem kell túldramatizálni.

 

Weitner Ádám: – Nehéz mérkőzés volt, melynek első félidejében nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna. A pálya talaja nem kedvezett a játékunknak. Rosszul is kezdtünk, már a hetedik percben hátrányba kerültünk egy figyelmetlenség után. A félidőben mérges voltam, annak ellenére, hogy kiegyenlítettünk, hiszen nem tetszett, amit a pályán láttam. Kevés volt a vállalkozókedv labdával, sokat reklamáltak a védőim, ami eddig nem volt jellemző rájuk. A második félidőre változtattunk, rögtön volt egy nagy helyzetünk, majd a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Ezt óriási fegyverténynek tartom, mivel sokan hiányoztak és egy olyan csapatot vertünk meg, amely még nem kapott ki idén.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Pápai Perutz FC 1–2 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.: Kubicsek (Kulcsár D., Kondákor).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Gál, Lakatos G., Böndi – Mayer M. – Grabarics (Zólyomi, a 74. percben), Pintér N. (Kondor, a 74. percben), Kálmán Sz. (Orsós T., a 80. percben) – Ekker (Vladul, a szünetben), Bíró D. (Borbély Á., a 90. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Pápai Perutz FC: Dénes Zs. – Nagy T., Zsirai, Németh B., Molnár M. – Iványi – Kalász, Katona Cs., Nagy Z. (Mogyorósi, a 89. percben), Márton A. (Jurik, a 66. percben) – Hanzl. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gólszerzők: Grabarics (7. p.), illetve Kalász (a 42. percben), Németh B. (a 77. percben).

Sárga lap: Ekker (a 28. percben), illetve Hanzl (a 60. percben).