Győzelmet ünnepelhetett csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. ötödik fordulójában. Együttesünk Szakály Attila és a héten igazolt Nagy Richárd góljaival győzte le a Ceglédet.

A még nyeretlen Ceglédi VSE csapatát fogadta együttesünk a Merkantil Bank Liga NB II. ötödik játéknapján. Támadólag lépett fel csapatunk, hiszen Zsiga Ervin mindjárt a találkozó elején egy jó lövéssel kínálta meg a vendégeket. Már az első negyed órán belül megszerezte a vezetést együttesünk: Zsiga Ervin szabadrúgását követően a kipattanó labdát Szakály Attila vágta a kapuba. A vezető találat után is maradt támadásban csapatunk, s bár több nagy lehetőséget is kidolgozott, a szünet előtt nem született meg a második találat. Igaz ehhez kellett Mursits kapus több jó védése és a ceglédi védők teljesítménye.
A második játékrészben Bíró Dominik fejelhetett tisztán Zsiga Ervin beadása után, de Mursits Roland ezúttal is védeni tudott. A csereként beálló Nagy Richárd aztán újra lendületet adott a csapatnak, s a héten igazolt középpályás hamar megszerezte első találatát zöld-fehérben: egy védők mögé beívelt labdát könnyedén jutatott a kapuba. A kétgólos hátrányban kinyíltak a ceglédiek, így könnyedén alakíthatott ki helyzeteket a Rákóczi. Újabb gól azonban már nem született, de csapatunk így is magabiztos sikert aratott, s megszületett az első győzelem hazai környezetben.
Waltner Róbert: A mérkőzés egészét nézve megérdemelten nyertünk. Az ellenfélnek alig akadt helyzete, nekünk viszont megvoltak a lehetőségeink. Az első és a második félidőben is sajnos több nagy helyzetet kihagytunk, de jó ütemben rúgtuk a gólt, ami megnyugtatta a csapatot. Ezt követően még jobban átvettük a mérkőzés irányítását. Szépen, okosan játszottunk, remekül járattuk a labdát. Rajczi Péter jól teljesített elöl, és a védelem is rendben volt. Szakály Attila jól játszott és megérdemelten szerzett gólt, Nagy Richárd pedig már az első bajnoki mérkőzésén eredményes tudott lenni. Remélem, hogy a szerdai, ZTE elleni mérkőzésnek még nagyobb önbizalommal vágunk neki, s érünk el egy jó eredményt.
Klausz László: Ezen a mérkőzésen nem sok esélyünk volt a győzelemre, mivel a támadójátékunk gyengének bizonyult. Nem tudtuk megtatani a labdát és a lepattanókat sem tudtuk jó arányban megszerezni. Várható volt, hogy gólt kapunk, mivel az ellenfél nagy nyomást helyezett a védelmünkre.
Kaposvári Rákóczi FC–Ceglédi VSE 2–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 600 néző. V.: Szilasi (Király Zs., Aradi).
Kaposvári Rákóczi FC:Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Godzsajev-Telmán (Nagy K., 69. p.), Szakály A. – Zsiga (Nagy R., 63. p.), Beliczky, Bíró D. (Csernák, 81. p.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Ceglédi VSE: Mursits – Wild, Nánási, Preklet, Farkas A.– Albert I., Sigér (Asztalos D., 31. p.) – Lukács R., Nyilas E. (Hujber, 78. p.), Rétyi – Tímári (G. Bíró, a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Szakály A. (12. p.), Nagy R. (70. p.).
Sárga lap: Rajczi (21. p.) Ur (87. p.), illetve Nánási (80. p.).
Kaposvári Rákóczi FC–Ceglédi VSE 2–0
2018. augusztus 27.