Bíró Dominik és Szederkényi Ádám találataival tartottuk itthon a három pontot a Szekszárdi UFC ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 7. fordulójában.

 

A sereghajtó Szekszárdi UFC ellen szerettük volna megszerezni a szezon első hazai sikerét. Vezetőedzőnk, Horváth Rudolf így támadó felállásban küldte a pályára a csapatot, ugyanis Nicoló Mazzonetto, mellett az előző meccsen duplázó Bíró Dominik és házi gólkirályunk, Hampuk Ádám is helyet kapott a támadószekcióban, azonban csapatkapitányunk, a védelem oszlopa, Gál Mátyás egy kisebb sérülés miatt csak a kispadon foglalt helyet.

A mérkőzést – melynek kezdőrúgását Horváth József, biztonsági igazgatónk és egyben törzsszurkolónk végezte el hatvanadik születésnapja alkalmából – akaratosabban kezdtük. Ez az első negyed órában csak a labdabirtoklási fölényben mutatkozott meg. Ezt követőn sem igazán találtuk a fogást az ellenfélen, amely a félidő derekén megkönnyítette a helyzetünket, hiszen Kiszely Dominik eladott labdájából Bíró Dominik került helyzetbe. Támadónk tíz méterről, kissé jobbról előbb a jobb kapufára gurított, de a kipattanó is hozzá került, s egy méterről megszerezte a vezetést (1–0). A gól jó hatással volt a meccs ritmusára, hiszen a vendégek feladták a stabil védekezésüket, elkezdtek támadni, így lényegesebben többször kerültünk oda a kapujuk elé, de a szünetig nem tudtuk növelni előnyünket.

A fordulás után a saját térfelére szorítottuk a Szekszárdot, jöttek a helyzetek is, de önfeláldozó módon valaki mindig belevetődött a labda útjába. A kimaradt lehetőségek után magunkra húztuk a vendégeket, de a kapusunkat, Horváth Fábiánt nem tették próbára a tolnaiak. A hajrába lépve aztán sikerült megszereznünk a második gólunkat, egy pontrúgás után. Bíró Dominik egymás után háromszor végezhetett el szögletet a bal sarokból, az utolsónál jól ívelt a rövidhez érkező Szederkényi Ádám fejére, aki a bal alsóba csúsztatott (2–0).

A hajrára a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, s Tokody Bence tekerése után centikre voltak a szépítéshez, de a felső kapufa megmentette csapatunkat a góltól. Az utolsó percek könnyedén lezárhattuk volna a meccset, előbb Babinszky Bence megindulását követően, de a csereként beállt támadónk mellé lőtt, majd Bíró Dominik ziccerénél, azonban csatárunk előbb a kapusba, utána pedig a kapufára lőtte a ziccert. Végül a ráadás perceiben Hampuk Ádám lőtte mellé az utolsó helyzetünket.

 

Horváth Rudolf: – Nehéz mérkőzés volt, a lehető legrosszabbkor jött az edzőváltás az ellenfélnél. Tudtuk, hogy felkészültek lesznek, stabilitásra törekszenek. A vereségek becsapósak voltak, mert a Szekszárd irányította a legtöbb meccset, kontrákból, pontrúgásokból kaptak gólt. Erre készültünk mi is, és ezzel tudtuk eldönteni a találkozót. Más játékrendszerben, öt védővel játszottak a szekszárdiak, stabilak voltak, ilyen játékkal biztos, hogy győzelmeket érnek majd el. Nem ez volt a legjobb napunk, ez tény, hiszen kettő-nulla után száz százalékos helyzeteket hagytunk ki. A kontrákat viszont jól vezetjük, illetve Harsányi Dániel és Szederkényi Ádám révén a pontrúgásokra is tudunk alapozni. A játékunkban többször is benne volt a győzelem, de csak az előző mérkőzésen, Pakson fordult át a szerencsénk, így remélhetőleg elindulunk felfelé. Ezt a sorozatot folytatni kell, jövő héten a kupában, majd a bajnokságban a Fradi ellen, s akkor egész szép őszünk lehet.

 

Mészáros István: – Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, illetve voltak a mérkőzésen fordulópontok, melyekből a Kaposvár jött ki jobban. Sajnos olyan hibát vétettünk, amivel lehetőséget teremtettünk arra, hogy megszerezzék a vezetést. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, mert egy-, és kettő-nulla után is hatalmas erőket mozgattak a srácok azért, hogy kiegyenlítsenek. Tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, de ez komoly helyzetekben nem mutatkozott meg, csak egy átlövésből jutottunk kapufáig. Kétgólos hátrányban, hátul az ellenfél gyors embereire kevésbé tudtunk figyelni, ebből sok lehetősége adódott a Kaposvárnak.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szekszárdi UFC 2–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 230 néző. V.: Zierkelbach P. (Sáfárik P., Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B., Szederkényi, A. Mazonetto (Pintér M., a 61. percben) – N. Mazzonetto (Babinszky, a szünetben), Hampuk, Bíró D. (Ötvös, a 90. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Szekszárdi UFC: Pomozi – Arena, Füredi, Ágics – Gellér, Péter D. (Tokody, a 69. percben), Lékó, Budai, Kiszely – Csapó (Paksi, a 82. percben), Péter A. Megbízott vezetőedző: Mészáros István.

Gólszerzők: Bíró D. (a 25. percben), Szederkényi (a 76. percben).

Sárga lap: A. Mazzonetto (az 57. percben), Horváth B. (a 70. percben), illetve Füredi (a 69. percben).