Megyei rangadóval folytatja bajnoki szereplését együttesünk. A Merkantil Bank Liga NB II. 28. játéknapján ugyanis a BFC Siófok otthonába lépnek pályára Hadaró Valentinék.

A Siófoki Városi Stadionban szólítják majd pályára együttesünket vasárnap 14.30 órakor. A megyei rangadót csapatunk a harmadik, míg a balatoniak a 17. helyről várják. Mihalecz István tanítványai eddig hat mérkőzést nyertek, míg tizenkettőn maradtak alul. Az elmúlt 27 játéknap során 24 gólt lőttek, ami a második legkevesebb a ligában.
Csapatunk ezzel szemben 43 találatot jegyez, 14 alkalommal hagyta el győztesen a pályát és csupán három alkalommal maradt alul, ami a legkevesebb a bajnokságban. Ezek alapján egyértelmű a kaposvári siker, de egy megyei rangadón bármi megtörténhet.

– Nekünk, somogyiaknak ez a mérkőzés olyan, mint egy Újpest–Fradi – vont párhuzamot Hadaró Valentin, csapatunk labdarúgója. – A Siófok és a Rákóczi a két legmagasabb osztályban játszó megyei csapat, így mindenképp más ez a találkozó, mint egy Monor elleni. Nehéz meccset várok, mert úgy gondolom, hogy a Siófok sokkal jobb csapat annál, mint azt a helyezése mutatja. Győzni szeretnénk, mert az utolsó két fordulóban ez nem sikerült. Fontos lenne megszereznünk a három pontot, hogy tudjuk tartani a lépést az előttünk álló két csapattal.

– Mind a két meccsen győzelemre játszottunk, de nem sikerült megszerezni hátráltató tényezők miatt – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – A Vasas mérkőzés után mindenki Murka Benedek sérülésével volt elfoglalva. Valóban csúnya, de biztos vagyok benne, hogy Rajczi Péter nem szándékosan okozta. Arról viszont senki sem írt, hogy a második félidőben, a tizenhatoson belül Zsiga Ervint úgy lerúgták, hogy elszakadt az oldalszalagja, emiatt pedig ebben a szezonban már nem játszhat. Az ő kiesése nagy veszteség számunkra. Egyértelmű szabálytalanság volt, ami miatt járt volna a büntető.

– Nekünk, kaposváriaknak ez minden korosztályban rangadó – tért át a következő mérkőzésre Waltner Róbert. – Minden játékosnak elmondtam, hogy különösen fontos a megyei rangadó, remélem átérzik majd.
Csapatunk ősszel Rajczi Péter góljával tartotta otthon a három pontot, s most is hasonló céllal lép pályára. További jó hír, hogy a Vasas ellen eltiltott Ádám Martin, Hegedűs Dávid, Bíró Dominik trió már a szakmai stáb rendelkezésére állhat.