Szombaton újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatja őszi szereplését a Rákóczi. Csapatunk a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójában az újonc Mezőkövesd otthonában lép pályára. A fiúk a múlt héten, Pakson már jól teljesítettek, most viszont már pontokat is kellene szerezni.

„Igazából minden héten úgy készülünk, hogy most majd megszerezzük az első győzelmet, és minden meccsre úgy megyünk ki, hogy megpróbálunk mindent beleadni. Eddig nem sikerült, de Mezőkövesdre is úgy megyünk, hogy most vagy soha – mondta a Rákóczi játékosa, Bőle Lukács. – A Mezőkövesd nagyon nehéz ellenfél lesz. Rövidpasszos játékot próbálnak játszani, nagyon erőszakosak. Megpróbálunk játékban és mentalitásban is föléjük nőni. Össze kell fogni, megpróbálni mindent megtenni#!# ha meglesz az első győzelem, jön majd a többi.”
A Mezőkövesd 9 ponttal a 10. helyen áll a tabellán. Az élvonal újonca eddig három meccset nyert, legutóbb a Honvéd otthonából hozta el a pontokat. Hegedűs Dávid éppen Kaposvárról szerződött a nyáron az újonchoz, és abban bízik, hogy a két klub a következő évadban is találkozik majd az NB I-ben, vagyis mindketten kiharcolják a bennmaradást. 
„Úgy érzem, sikerült beilleszkednem, befogadtak. Az elején elég hullámzó volt a csapat teljesítménye, de a legutóbbi két meccsünkön sikerült hat pontot szereznünk. A Rákóczi nekem nyilván más, mint a többi ellenfél. Sajnálom, hogy most így áll a csapat a tabellán. Ugyanúgy készülök, és hazai pályán szeretnénk begyűjteni a három pontot” – fogalmazott Hegedűs Dávid.
Bank, Horváth Tamás és Major sérülés, Waltner pedig eltiltás miatt hiányzik majd a csapatból. A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésről online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.