A MOL Magyar Kupa negyedik körében, szerdán 12.30 órakor a Győr-Moson Sopron vármegyei első osztályban szereplő Mezőörs KSE otthonában szólítják pályára labdarúgóinkat, akik közül Mikler Dániel kérdeztük a meccs előtt.

 

A Dunaújváros, a Sárbogárd és a PTE-PEAC legyőzése után a legjobb 32 csapat között vagyunk a MOL Magyar Kupában. A következő körben így már a legjobb 16 közé jutás a tét a vármegye egyes Mezőörs KSE otthonában, ahová a továbbjutás reményében utazunk.

– A Magyar Kupa sorozatban egyértelmű célunk az, hogy egy első-, vagy másodosztályú csapatot hozzunk Kaposvárra – mondta Mikler Dániel, csapatunk kapusa. – Tavaly, a későbbi kupagyőztes Zalaegerszeg ellen tudtunk egy jó mérkőzést játszani, ami nagy lendületet és önbizalmat adott a bajnokságra.

A papírforma bár mindig a magasabb osztályban szereplő csapat sikerét jósolja, de egyáltalán nem vár ránk könnyű összecsapás. Az ellenfelet ugyanis egykori felnőtt és utánpótlás válogatott, korábban élvonalban edződő labdarúgók alkotják, aki hiába járnak bőven a harmincas éveikben a rutinjukra építhetnek a mezőörsiek.

– Tiszában vagyunk azzal, hogy nehéz mérkőzés vár ránk – tette hozzá kapusunk. – A Mezőörs csapatában hat-hét játékos nagyon komoly NB I.-es, NB II.-es rutinnal rendelkezik, de mellettük többen játszottak már NB III.-as szinten is. Igyekszünk minél jobban felkészülni az ellenfélből. Azt gondolom, előnyünkre válik az, hogy hétről-hétre magasabb szinten futballozunk. Szeretnénk a fiatalos lendületünket kivinni a szerdai mérkőzésen is a pályára és továbbjutni a MOL Magyar Kupában!

A továbbjutás továbbra is egy mérkőzésen dől el, így döntetlen esetén előbb hosszabbítás, s ha ez sem vezetne eredményre, akkor büntetők következnek.