Tizenegyespárbajt követően véreztünk el a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában a Mezőörs KSE otthonában.

 

Hiába várt egy vármegye egyes csapat labdarúgóinkra, a mérkőzést egyáltalán nem lehet könnyűnek nevezni, hiszen az ellenfél kezdőjében négy egykori élvonalbeli játékos kapott lehetőséget. Minden nehézség ellenére jobban kezdtük a találkozót, Hampuk Ádám gyorsan helyzetbe került, de Somogyi Bence védeni tudott közeli próbálkozásánál. A jó kezdést viszont gyorsan követte a gól, a tizedik percben Hampuk Ádám ívelte a szabadrúgást a Harsányi Dániel fejére, aki középre csúsztatott, Gál Mátyás elé, akinek fejesét követően Szederkényi Ádám pöckölte a kapuba a labdát egy méterről (0–1). A folytatásban is a csak a mi támadásiban volt veszély. A félidő derekán Babinszky Bence tizennégy méterről, kissé jobbról leadott löketét Somogyi Bence védte, majd nem sokkal később Horváth Balázs átlövése kerülte el kevéssel a jobb alsót.

A második játékrész elején is veszélyeztettünk, Harsányi Dániel emelt fölé egy szöglet után. A folytatásban egyre kiélezettebbé vált a találkozó és a feszültség is érezhető volt, a játékvezetőnek egy-egy sárga lap felmutatásával sikerült megfékeznie az indulatokat, miután Ekker Milán és Venczel Zoltán akaszkodott össze. A mérkőzés azonban továbbra sem dőlt el, pedig adódott egy óriási lehetőség, miután Babinszky Bence varázsolta a labdát Horváth Balázs fejére, de középpályásunk centiméterekkel célt tévesztett. A kimaradt lehetőség gyorsan megbosszulta magát, hiszen az akkora már némi fölényben futballozó mezőörsiek Vadász Viktor jobb oldali beadását követő Venczel Zoltán fejessel egyenlítettek (1–1). Emiatt izgalmasra sikerült a találkozó hajrája, igazi kupacsata kerekedett, melyet mind a két csapat eldönthette volna, de ez még a kétszer tizenöt perces ráadásban sem sikerült nekik, így következhettek a büntetők.

A tizenegyespárbajt a hazaiak kezdték, elsőként a csapatkapitány, Debreceni András állt a labda mögé, s bár Mikler Dániel érezte az irányt, a labda a kapu bal oldalában kötött ki (2–1), ezzel szemben Hampuk Ádám lapos, középre tartó próbálkozását lábbal hárította Somogyi Bence. Vári Barnabás laposan a bal alsóba gurított (3–1), Mikler ezúttal is csak centikkel maradt le, azonban ezt követően a Rákóczi részéről Harsányi Dániel magabiztosan a bal felsőbe bombázott (3–2). A harmadik kört Végh Tibor kezdte, aki a jobb oldalt választotta (4–2), erre Mayer Milán magabiztosan válaszolt (4–3). Negyedikként Simigla Attila következett, aki a jobb alsóba gurított (5–3), így Heil Máté nem hibázhatott, s a fiatal belső védő lába nem remegett meg (5–4). Az utolsó körben a 46 esztendős Vayer Gábor viszont eldöntötte a továbbjutás kérdését (6–4), így a legjobb 32 csapat között estünk ki a MOL Magyar Kupából.

 

Mezőörs KSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–1, 1–1, 1–1), büntetőkkel: 5–3
Mezőörs, 1000 néző. V.: Gaál Á. (Kulman T., Király Zs.).
Mezőörs KSE: Somogyi – Vadász V., Vári, Debreceni, Böröczky – Szántó (Kreicz, a 69. percben), Tóth L. – Nagy K. (Proceller K., az 57. percben (Simigla, a 120. percben)), Végh T., Vayer – Venczel. Vezetőedző: Bohner Roland.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Heil, Harsányi, Gál – Szederkényi, A. Mazzonetto (Mayer M., a 112. percben), Horváth B. – Babinszky, Hampuk, Bíró D. (Pintér M., a 80. percben (N. Mazzonetto, a 106. percben)). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Venczel (a 73. percben), illetve Szederkényi (a 10. percben).
Sárga lap: Végh T. (a 9. percben), Venczel (a 63. percben), illetve Ekker (a 63. percben), Harsányi (a 117. percben).