A tabella utolsó előtti helyén álló Credobus Mosonmagyaróvári TE vendége lesz együttesünk a Merkantil Bank Liga NB II. 22. tavaszi első fordulójában. A vasárnap 14 órakor kezdődő találkozót Oláh Gábor vezeti majd, míg segítői Szalai Balázs és Szalai Dániel lesznek.

Nem vár könnyű mérkőzés a tavaszi nyitányon együttesünkre, hiszen a kiesés ellen harcoló csapatok mindig kettőzött erővel küzdenek. Ráadásul, a Mosonmagyaróvár az elmúlt négy bajnoki mérkőzésén nem kapott ki, ebből pedig kettőt meg is nyert. Mindemellett pedig ősszel is ponttal tudtak távozni a Rákóczi-stadionból.

– Nem lesz könnyű mérkőzés, de eddig egyik sem volt az – nyilatkozta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Jó edzője van a Mosonmagyaróvárnak, akivel eddig jól is szerepelnek. A téli felkészülés alatt újabb öt hetet tudtak együtt dolgozni. Biztos, hogy ennyi idő alatt Tóth András a saját képére formálta a csapatot. Idegenben játszunk, ami soha nem könnyű, de mindent megteszünk majd a győzelemért. Ráadásul a kieső helyen álló csapatok ellen mindig nehezebb játszani, de mindenre megvan az ellenszer, remélem, hogy mi majd elő tudjuk húzni azt a tarsolyunkból. A fiúk motiváltak, akárcsak én. Már nagyon várjuk a rajtot. Remélem, hogy az őszihez hasonló teljesítményt nyújtunk majd ebben a félévben is. Ezért dolgoztunk a felkészülés alatt. Jól sikerült az elmúlt pár hét, de, hogy mennyire azt igazából az eredmények fogják megmutatni. Remélem, hogy sikerrel vesszük az első akadályt.

Csapatunk nemrég tért haza a törökországi edzőtáborból, azonban szombaton már újra útra kelnek labdarúgóink, hiszen egy nappal korábban elutaznak Mosonmagyaróvárra.
– Elégedett vagyok a Törökországban elvégzett munkával – mondta Waltner Róbert. – Jó körülmények között tudtunk készülni. Hálásak vagyunk a vezetőségnek azért, hogy lehetővé tették ezt az edzőtábot, nem csak a körülmények miatt, hanem ezért is, mert egy ilyen összetartásnak számos pozitív hatása van. Ez már Antalyában is érződött, és most is megvannak a jelei.
A szakmai stáb sérülés miatt Csernák Martinra nem számíthat az idei első bajnoki mérkőzésen.