Egy hétig edzőtáborozott Törökországban a Merkantil Bank Liga NB II. tavaszi szezonjára készülő együttesünk. Az elmúlt időszakról és a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki mérkőzésről Hadaró Valentint, csapatunk védőjét kérdeztük.

– Az első törökországi mérkőzés az eső miatt félbeszakadt. Mennyire befolyásolta az időjárás az antalyai felkészülést?
– Hát szinte végig esett az eső, de ennek ellenére az első edzőmeccsen kívül, amit a 20. percben lefújt a játékvezető úgy gondolom mindent el tudtunk végezni, amit tervezett a szakmai stáb – mondta Hadaró Valentin.

– A Daejeon Citizen ellen végig a pályán volt és gólt is szerzett. Milyen játékerőt képviselt a dél-koreai együttes, milyen iramú volt a mérkőzés?
– Igen sikerült gólt szereznem egy pontrúgás után csúsztattam be a be labdát a kapuba. Gyors, dinamikus játékosokból állt a csapatuk Taktikailag fegyelmezettek voltak. Úgy gondolom, hogy egy jó csapat ellen tudtunk játszani. Voltak lehetőségeik, de mi több helyzetet alakítottunk ki de, azok sajnos kimaradtak.

– Milyen tapasztalatokkal tértetek haza?
– A körülmények nagyon jók voltak, a szálloda is tökéletesen megfelelt, a pályák jó minőségű füves pályák voltak. Összességében jó tapasztalatokkal tértünk haza úgy gondolom, még erősebb lett a csapategységünk ez alatt az egy hét alatt. Hozzáteszem: ezzel eddig sem volt semmi probléma, mert nagyon összetartó csapat vagyunk. Az edzőmeccseink is összességében jól sikerültek, szóval mindenki várja az első bajnoki meccset.

– Vasárnap már bajnoki mérkőzés következik, az utolsó előtti Mosonmagyaróvár ellen. Ősszel döntetlen született, most viszont a papírforma alapján egyértelműen a Rákóczi az esélyesebb.
– Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert az edzőváltás óta teljesen más arcát mutatja a Mosonmagyaróvár, mint előtte. Egy kiesés ellen harcoló csapat ellen mindig nagyon nehéz, de mi azért megyünk, hogy elhozzuk a három pontot. Ezért mindent meg is fogunk tenni!