A Pisont István vezette U18-as válogatott szerdán kora este Gibraltárban a házigazdák U19-es válogatottjával mérte össze tudását. A találkozó futballtörténelmi jelentőségűnek tekinthető, ugyanis magyar válogatott még sosem mérkőzött Gibraltárral, ennek oka, hogy az Egyesült Királysághoz tartozó városállam 2013-ban nyert felvételt az UEFA-tagországok közé. A kezdőcsapatban ott volt Murai Márk, a Kaposvári Rákóczi támadója is.

A mieink dolgát nehezítette, hogy rossz talajú, műfüves pályán rendezték a meccset, ez nem kedvezett a kombinatív játéknak, láthatóan nehéz volt megszoknia a csapatnak. A körülmények ellenére a magyar válogatott nagy fölényben játszott az első negyedórában, két-három óriási helyzetet is elpuskázott, míg a hazaiak első lehetőségükből, egy szabadrúgásból vezetést szereztek#!# Horváth Dániel megfogta ugyan a kapu elé belőtt labdát, de kibillentették az egyensúlyából, kiejtette a kezéből labdát, amit egy támadó a hálóba kotort (1-0). Néhány perccel később egy labdakihozatalnál hibáztunk, utolsó emberünk elvesztette a labdát, a gibraltáriak pedig értékesítették a ziccert (2-0). 
A 37. percben Talabér Attila futott fel a jobb oldalon, bepasszolt középre a labdát, az érkező Szántó Tamás pedig egy átvétel után higgadtan a hálóba lőtt (2-1). A folytatásban nagy fölényben játszott csapatunk, de a kapuja előtt tömörülő házigazdák fegyelmezetten védekeztek, nem hagytak területet a támadóink előtt. A 77. percben Lenzsér Bencét kiállította a játékvezető, de végül tíz emberrel is sikerült egyenlíteni, a 84. percben Spandler Csaba 25 méterről bombázott a bal felső sarokba, beállítva a 2-2-es végeredményt. 
– Mezőnyben jól játszottunk, már a meccs elején megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk őket, az ellenfél pedig két egyéni hibából vezetést szerzett – értékelt a lefújás után Pisont István. – Innentől futni kellett az eredmény után, mégpedig egy 8-10 emberrel védekező, foggal-körömmel küzdő ellenféllel szemben. Nagyon nehéz volt feltörni a hazaiak védekezését, és miután ilyen felállásban még sosem játszott a támadósorunk, nem volt meg a játékosok között a megfelelő összhang, sokáig meddő volt a fölényünk. A cserék után lendületesebb lett a játékunk, de az utolsó negyedórában emberhátrányban kellett futballoznunk, így végül csak az egyenlítés sikerült, a győztes gólt nem tudtuk megszerezni. A mezőnyben nyújtott játékkal elégedett lehetek, voltak jó egyéni teljesítmények is a csapatban, ugyanakkor voltak hibáink is, amelyekből sokat tudunk tanulni a későbbiekben. 
Gibraltár U19 – Magyarország U18 2-2 (2-1)
Magyarország#!# Horváth Dániel (Koszecz Kristóf, 46.) – Talabér Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Spandler Csaba – Szántó Tamás (Nagy Ádám, 73.), Vida Máté (Jancsó András, 53.), Rácz Barnabás – Csima Rajmund (Sallói Dániel, 46.), Murai Márk (Sejben Viktor, 53.), Tóth Martin