Somogy megyei rangadót rendeznek a hétvégén a labdarúgó NB II-ben. Ezúttal a 10. helyen álló Siófok fogadja a kieső helyen tanyázó Rákóczit, és a mieink mindenképpen szeretnének visszavágni az őszi, 3-1-es vereségért. Egyszerűbb dolgunk viszont ezúttal sem lesz, hiszen a Balaton-partiak már négy győzelemnél tartanak a tavaszi szezonban. A mérkőzés szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik.

Néhány évvel ezelőtt még az első osztályban számított rangadónak a BFC Siófok és a Kaposvári Rákóczi összecsapása. Most hétvégén viszont az NB II-ben feszül egymásnak a két Somogy megyei gárda. Az ajkai vereséget követően csapatunk igencsak nehéz helyzetbe került, így számunkra létfontosságú lenne a három pont megszerzése.

– Mindenképp el kell kezdeni a felzárkózást. Külön pikantériája a dolognak, hogy ez egy Somogy megyei rangadó. Sajnos idáig jutottunk, hogy kiesési rangadóról kell beszélni, bár a Siófok tavasszal elég szépen gyűjtögeti a pontokat. Próbáljuk átadni a fiataloknak azt, hogy miről is szól egy ilyen rangadó – mondta csapatunk rutinos védője, Petrók Viktor.

A két gárda általában gólokban gazdag mérkőzéseket játszik egymással. Volt, hogy 5-2-re győzött a Rákóczi a Balaton-partiak otthonában, míg az őszi meccsen a Siófok nyert 3-1-re Kaposváron. A sárga-kékeknek ráadásul sokáig az volt az egyetlen sikerük a szezonban, tavasszal viszont már négyszer is sikerült győztesen elhagyniuk a pályát.

– Hazai pályán mi mindenképpen szeretnénk a mérkőzést megnyerni, és azt a sorozatot folytatni, amiben benne vagyunk. Ugyanúgy készültünk, mint eddig valamennyi találkozóra, én nagyon bízok benne, hogy a kilátogató nézők egy nagyon jó mérkőzést fognak látni és itthon tudjuk tartani a három pontot – fogalmazott a siófokiak vezetőedzője, Soós Imre. 

A Somogy megyei rangadó szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik, és reméljük, sok kaposvári buzdítja csapatunkat a lelátókon.