Harcolt, küzdött, de végül kikapott a Dorog otthonában a COVID járvány által megtizedelt csapatunk a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában.

 

Ezúttal is a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiára támaszkodva tudta csak vállalni a bajnoki mérkőzést együttesünk, hiszen a kezdőben három, míg a cserepadon nyolc fiatal kapott lehetőséget. Jó hír azonban, hogy Ur László és Erdei Carlo már visszatérhetett a csapatba, de még így is bőven okozott fejfását a szakmai stábnak a rengeteg hiányzó pótlása. A nehézségek ellenére együttesünk bátran, harciasan futballozott, s a kiesés ellen küzdő dorogiak ezzel nem is nagyon tudtak mit kezdeni. A hazaiak fölénye csak az első játékrész derekán mutatkozott meg helyzetekben, de Laky Lászlónak csak egyszer kellett bravúrt bemutatnia, amikor egy szabadrúgás után Dlusztus András bal felsőbe tartó fejesét tolta szögletre. Ezt követően viszont majdnem előnybe került a Dorog, hiszen Vígh Ádám ollózott a felső kapufára, majd tíz perccel később Girsik Árán átlövése találta el a bal kapufát. Ezen felül azonban hiába nyomott a Dorog, együttesünk nagyszerűen állta a sarat, s Laky László is magabiztos volt a kapuban. Ráadásul egy kis szerencsével a vezetést is megszerezhette volna csapatunk, hiszen Erdei Carlo szabadrúgása után Nemanja Andric remekül vette át a labdát, majd lefordult emberéről, de öt méterről fölé lőtt.

A második játékrészben még nagyobb nyomás alá helyezte csapatunkat a Dorog, de mégis egy kontra után tudtak vezetést szerezni a hazaiak. A gyors ellentámadás végén Beliczky Gergő adott középre a bal szélről, majd a középen érkező Tóth Barnabás szerencsével, Laky László lábai között fejelt a kapuba. A folytatásban nem sokat változott a mérkőzés képe: a dorogiak meddő fölényben voltak, de labdarúgóink becsülettel próbálkoztak az ellentámadásokkal. A mérkőzés hajrájában azonban elfáradt fiatal csapatunk, s ezt kihasználva eldöntötte a három pont sorsát a hazai gárda. Előbb Csillag Dárius szerzett huszonnyolc méterről egy szépségdíjas szabadrúgásgólt, majd Vígh Ádám passzolt közelről a kapu jobb alsó sarkába. A folytatásban ugyan több ziccert is kidolgoztak a dorogiak, de az eredmény már nem változott.

Labdarúgóink azonban nem vallottak szégyent, hiszen végig harcosan és becsülettel futballoztak a számos nehézség ellenére is.

 

Dorogi FC–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (0–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Görög (Aradi, Kulman).
Dorogi FC: Mursits – Beke, Dlusztus, Lénárt, Szerencsi – Tóth B. (Báli, 87. p.), Mészáros Á. (Nagyházi, 81. p.), Beliczky – Vígh. Vezetőedző: Fenyvesi László.
Kaposvári Rákóczi FC: Laky – Tratnyek, Ur, Nagy T., Fridrich (Fehérvári, 80. p.) – Varjas Z. – Sólyom (Dömötör, 80. p.), Balogh A. (Ladányi P., 70. p.), Erdei, Borbély Á. (Orsós T., 63. p.) – Andric. Megbízott edző: Kostorják Zsolt.
Gólszerzők: Tóth B. (50. p.), Csillag (77. p.), Vígh (79. p.).
Sárga lap: Beke (60. p.), Mészáros Á. (73. p.), illetve Fridrich (38. p.), Erdei (56. p.), Andric (74. p.).