A számtalan kidolgozott helyzet ellenére kikapott a Balatonfüredi FC vendégeként csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában.

 

A tabellán eddig két győzelemmel álló Balatonfüredi FC ellen szerette volna megszerezni első idegenbeli sikerét csapatunk, amely igen támadó szellemben kezdte a mérkőzést. Az első fél órában azonban csak az átlövések okoztak veszélyt a kapuk előtt. Csapatunkból Zólyomi Dávid, Pintér Norbert és Bíró Dominik is eleresztett egy jó löketet, de vagy Erdélyi Ádám kapus tudott védeni, vagy elkerülte a labda a kaput, míg a másik oldalon Szabó Bence próbált veszélyeztetni, de nem talált kaput. Félórányi játékot követően csapatunk megszerezhette volna a vezetést, hiszen János Norbert remekül ívelt középre jobbról, a másik oldalon, jó ütemben érkező Borbély Ákos elé, aki kapásból, mintegy nyolc méterről fölé bombázott. A szünet előtti utolsó percben is könnyedén előnybe kerülhetett volna csapatunk, hiszen Pintér Norbert jól ívelte a labdát Lakatos Gergő fejére, aki csak centikkel fejelt a bal kapufa mellé. Az első játékrészben együttesünk végig fölényben futballozott, s rengeteg labdát szerzett a középpályán, azonban a gól hiányzott a játékból.

A második félidő elején sem hagyott alább csapatunk nyomása, s jött is az újabb hatalmas lehetőség. Borbély Ákos remekül centerezett, középen Pintér Norbert átlépte a labdát, ami így Zvara Dávid elé került, aki nyolc méterről, kapából lőtt, de Erdélyi Ádám reflexből bele tudott ütni a labdába. A folytatásban sem maradtak el a ziccerek, de a gól még mindig váratott magára, hiszen Borbély Ákos egy szóló után kevéssel lőtt fölé/mellé, majd pont egy órányi játékot követően egy szöglet után Harsányi Dániel bal alsóba tartó fejesét bravúrral ütötte ki Erdélyi kapus, a kipattanót pedig egy méterről rúgta fölé Mayer Milán.

Együttesünk hiába játszott végig fölényben, számtalan helyzetet kihagyott, ami a végén büntetett. A rendes játékidő utolsó percében aztán jött is a hidegzuhany a kaposváriakra: Farkas Dániel a saját térfeléről indult meg, két védőt is kicselezett, majd tíz méterről a bal kapufa segítségével megszerezte a mindent eldöntő találatot. Csapatunk így nagyon fájó vereséget szenvedett a Balaton-partján.

 

Nagy Tamás: Az eredmény a fontos és a döntő a szurkolók számára. Aki csak az eredmény látja, az csak legyint, hogy megint kikaptunk, aki viszont a meccset is látta, az tudja, hogy megint olyan meccset veszítettünk el, amelyen úgy futballoztunk, ahogy szerettünk volna, s négy mérkőzésre való helyzetet hagytunk ki. Az eredmény és, amit a pályán történik az egyáltalán nincs szinkronban egymással. A helyzeteink megvannak, de egyszerűen nem tudunk gólt lőni! Az pedig mindent elmond a jelenlegi állapotunkról, hogy olyan gólt kapunk, hogy egy ember végigvitte a pályán a labdát. A csapatot nem tudom elmarasztalni, mert a futball rólunk szól, ahogy Cegléden, Pápán és Győrben is.

 

Balatonfüredi FC–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)

Balatonfüred, 100 néző. V.: Papp Á. (Domján, Nagy B.).

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Szalai P., Pécseli, Burucz, Tetézi – Bene Zs., Csikós (Tamás Sz., a 34. percben), Imre I. (Farkas D., a 68. percben), Markó (Leidl, a 91. percben) – Schillinger (Róth, a 68. percben), Szabó B. (Borgulya D., a 91. percben). Vezetőedző: Borgulya István.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Lakatos G., Harsányi D. – Zólyomi (Orsós T., a 84. percben), Zvara (Kondor, az 56. percben), Gál, Bíró, Borbély – Pintér N. (Mayer M, az 56. percben), János N. (Szederkényi, a 75. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerző: Farkas D. (a 89. percben).

Sárga lap: Szabó B. (a 27. percben), Imre I. (a 67. percben), Farkas D. (a 82. percben), illetve Harsányi (a 37. percben), Lakatos G. (a 81. percben).