Megkezdődött a pontvadászat az NB III Dráva-csoportjában is. Második csapatunk magabiztos győzelmet aratott az elmúlt szezonban még NB II-es Barcs otthonában.

Barcsi SC – Kaposvári Rákóczi FC II. 0-4 (0-1)
Barcs, 200 néző. V.#!# Lakics
Rákóczi FC II.#!# Posza – Vadas, Kardos, Major, Farkas Z. (Laczkó 82), Fenyvesi, Horváth T., Kovács O., Mustapha (Reszli 70), Haruna, Katona (Berdó 54). Vezetőedző#!# Barna László. Edző#!# Weimann Gábor

A Rákóczi kezdte a mérkőzést és mindjárt mezőnyfölénybe került. A 8. percben Katona lőtt fölé, öt perccel később Haruna fejelt fölé. A tizenötödik percben veszélyeztetett először a hazai csapat, Gergulás indítását Banicz II. gyengén a védőkbe lőtte. A félidő közepén Farkas lövését védte Csaba Gergő. A 30. percben Mustapha került a földre egy ütközés után, rövid ápolás után folytatta a játékot. A félidő hajrájában három szögletet is rúghatott a vendégcsapat. A harmadikat siker koronázta. Baloldali szöglet után Kardos fejelt a kapu közepébe (0-1). Így, vendégvezetéssel mentek a csapatok a szünetre.

A második félidőben a hazaiak továbbra is bátortalanul játszottak, amit a vendégek egyre magabiztosabban kihasználtak. Az 52. percben Mustapha előbb kapufát fejelt, majd a kapu közepébe lőtt (0-2). A 65. percben Haruna 14 méterről ívelt a kapu baloldalába (0-3).  A 70. percben Csongár lövése jelentette az második félidőben az első hazai helyzetet. Továbbra is a vendégek irányították játékot. Berdo helyzete után, Haruna kiugratta Reszlit, aki kicselezte a kivetődő hazai kapust is és a kapu közepébe gurított (0-4), ezzel beállította a végeredményt.
A sok fiatal játékosból álló hazai csapat nem tudott nagyobb ellenállást biztosítani a fizikailag és taktikailag jobban felkészített ellenféllel szemben.
Weimann Gábor#!# A gyenge helyzetkihasználás ellenére magabiztos győzelmet arattunk.