A bajnokság egyik legerősebb keretével bíró, ennek ellenére nem túl jól szereplő III. kerületi TVE ellen lépünk pályára az NB III. Nyugati csoportjának 35. fordulójában. A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozó előtt Hampuk Ádámmal beszélgettünk.

 

Az előző fordulóban, ha helyenként szenvedve is, de otthon tartottuk a három pontot a kiesés ellen küzdő Csornai SE ellen, a siker pedig mindig ad egy újabb lökést.

– Fontos volt a három pont megszerzése számunkra, hiszen Budaörsön elég rosszul sikerült a mérkőzés vége – mondta Hampuk Ádám. – Szerettük volna ezt jóvátenni, szerencsére sikerült is, de úgy gondolom, hogy a győzelem valamennyire elvárt volt tőlünk.

A következő fordulóban már az élbolyhoz tartozó III. kerületi TVE vár ránk, idegenben. A Nyugati csoport legerősebb keretével bíró óbudaiak jelenleg az ötödik helyen állnak.

– Teljesen más mérkőzés lesz, melyen valószínűleg nem a mi akaratunk érvényesül majd, de szeretnénk jól és eredményesen játszani. Úgy gondolom, hogy nekik és nekünk is előrébb kéne tartani, így két olyan csapat találkozik egymással, amelyikben sokkal több van, mint azt a jelenlegi pozíciója mutatja.

A III. kerületi TVE edzőjét, Aczél Zoltánt nem kell bemutatni Hampuk Ádámnak, hiszen közösen érték el Kozármisleny legutóbbi harmadosztályú bajnoki címét, egy veretlen szezont produkálva.

– Aczél Zoltán jó kezekben tartja a csapatait, biztos, hogy felkészülnek belőlünk, ahogy mi is belőlük, így jó mérkőzést várok. Több olyan játékos is játszik az ellenfélnél, akivel korábban Kozármislenyben vagy Nagykanizsán csapattársaim voltak.

A saját nevelésű támadónk a Kozármisleny mezében a bajnoki arany mellett a gólkirályi címre is lecsapott, azonban ebben az évadban még csak egy gólnál jár csapatunk színeiben.

– Bízom benne, hogy átszakad a gát és elkezdem termelni a gólokat. Egyelőre jobbára a csapatjátékban veszem ki a részem.

A bajnokság hajrájában járunk, már csak négy mérkőzés van hátra, ebből kettő élcsapat (III. kerületi TVE, Puskás Akadémia FC II.), míg ugyancsak kettő a kiesés ellen menekülő együttesek (Kelen SC, Zsámbék SK) ellen.

– Szeretnénk minél több pontot gyűjteni, de tudjuk, hogy kétszer nem mi vagyunk az esélyesek, azonban meglepetést akarunk okozni. Fizikálisan jó állapotban vagyunk, ezt a szerda-vasárnap ritmus is igazolta, így bízom benne hogy előre tudunk lépni a tabellán.