A forduló előtt a tabella ötödik helyén álló Szombathelyi Haladás ellen lépett pályára csapatunk a Merkantil Bank Liga hetedik fordulójában. A küzdelmes összecsapás kevés helyzetet, s végül gólt sem hozott.

 

Nagy taps fogadta a mérkőzés kezdőrúgóját, hiszen nem más indította kilencven perces útjára a labdát, mint Hegedüs Péter. A nagyszerű kapus korábban mindkét csapatban letette a névjegyét, s úgy látszik, hogy ezt a szurkolók nem feledték el. Csapatunk napra pontosan negyvenöt évvel ezelőtt vívta első meccsét az élvonalban. Az 1975-ös gárdának pedig egyik alapembere volt a kapus, akárcsak Márton József, aki évekig csapatkapitányként vezette ki a pályára Rákóczit, s ezen a meccsen ő végezte el a második félidő kezdőrúgását.

A történelmi időpontban játszott mérkőzésen Hadaró Valentin nem tudott pályára lépni, mivel a szerdai, Szentlőrinc elleni mérkőzésen rátartottak a lábfejére, amin fel is szakad a bőr, így újra Nagy János játszott a bal oldali védő posztján. Az első negyvenöt percben jobbára a középpályán folyt a játék, kevés helyzettel, de ami pozitívum, hogy az említésre méltók csapatunk előtt alakultak ki. Előbb Vachtler Csaba szabadrúgása kötött ki az oldalhálóba, majd ugyancsak csapatunk jobb védője került helyzetbe, miután Erdei Carlo szögletére érkezett remekül, de lövése fölé szállt.

A második félidő elején Varjas Zoltán próbálkozott távolról, de ez a labda is elkerülte a kaput. A mérkőzés a hajrában Vachtler Csaba pontrúgása után Varjas Zoltán fejelt fölé, majd egy veszélytelennek tűnő akció után büntetőhöz jutott a Haladás. Szabó Alex küzdött egy labdáért Tóth Barnával a tizenhatoson belül, de védőnk kézzel sodorta el a játékszert, így Görög Márió játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. Az ítéletet Tóth Barna hajtotta végre, de labdája a felső lécen csattant. A hátralévő percekben az addig is nagyot küzdő csapatunk még az utolsó erejével megpróbált minden a győzelemért, de ezúttal nem sikerült az ellenfél kapujába találni. Ami viszont ennél fontosabb, hogy csapatunk végre kapott gól nélkül hozott le egy meccset.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szombathelyi Haladás 0–0
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 814 néző. V.: Görög (Kis, Vörös).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Szabó A., Nagy J. – Varjas Z., Szakály A. – Andric (Földi, 77. p.), Szabó B., Erdei (Bíró, 71. p.) – Balázs Zs. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Schimmer, Mocsi, Devecseri, Bosnjak – Holdampf, Csilus T. – Szekér (Kiss B., a szünetben), Németh Márió (Medgyes, a szünetben), Németh Milán (Tóth B., 78. p.) – Szalay. Vezetőedző: Mátyus János.
Sárga lap: Vachtler (33. p.), Szabó B. (83. p.), Bíró (87. p.), illetve Mocsi (29. p.), Szekér (32. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC-Szombathelyi Haladás
2020. augusztus 30.