Döntetlennel zártuk a felkészülési mérkőzések sorozatát a PTE-PEAC ellen.

A Rákóczi Stadionban vívtuk a kilencedik, egyben utolsó felkészülési meccsünket, melyen a PTE-PEAC csapatát fogadtuk. A találkozó első percei igen nagy iramot hoztak, de játékban ezúttal elmaradtuk az eddig mutatottól. A helyzetek sem záporoztak, de ennek ellenére egy is megszereztük a vezetést bő félórányi játékot követően, amikor is Alessio Mazzonetto ugratta ki Babinszky Bencét, aki eltolta a kapus mellett a labdát, de a hálóőr elhúzta a lábát a tizenhatoson belül. A büntetőt Hampuk Ádám lőtte a kapu bal oldalába (1–0). Az előnyünk azonban nem tartott sokáig, ugyanis pár perccel később, egy jobb oldali centerezésnél Leidl Ákos maradt üresen és passzolt a hálóba három méterről (1–1).
A második félidő sem hozott sokkal izgalmasabb játékot és ezúttal a cserék sem lendítettek csapatunkon. Ennek ellenére Szederkényi Ádám fejesénél csak a bal kapufa mentette meg a pécsieket az újabb góltól, míg a másik oldalon Grósz Benjámin fejesét követően Horváth Fábián mutatott be bravúrt. Az utolsó percekben is pontot tehettünk volna a meccs végére, azonban Nicoló Mazzonetto lövése kevéssel elkerülte a bal alsót, így döntetlennel zártuk a felkészülési időszakot.

Székely Tibor: – Örülök, hogy lezártuk a felkészülést és először is szeretném megköszönni a szurkolók türelmét, mert ez volt a leggyengébb produkciónk az elmúlt időszakban. Nekem is el kell ezen gondolkodnom, ugyanis nem egy játékos, hanem ez egész csapat teljesítménye rossz volt. Sem a labdabirtoklásunk, sem a labda elleni játékunk nem működött. Abban bízom, hogy a gyengébb főpróbát egy jó előadás követi. Bánt, hogy semmit sem kaptam vissza abból, amit gyakoroltunk, de szerencsére voltak olyan edzőmérkőzéseink, melyek bizakodásra adnak okot.

Kaposvári Rákóci FC–PTE-PEAC 1–1 (1–1)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 200 néző.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a 69. percben) – Heil (Czimmerman, a 69. percben), Gál M. (Pintér M., a 80. percben), Harsányi – Ekker, Szederkényi, A. Mazzonetto (Bíró D., a szünetben), Horváth B. (N. Mazzonetto, a 80. percben), Pusztai (Rituper, a 80. percben) – Babinszky (Mayer M., a 80. percben), Hampuk (Ötvös, a 69. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
PTE-PEAC: Paceka – Leidl, Temesvári, Nagy M., Than – Bozóki – Kása (Lezsák, a 35. percben), Takács M. (Grósz, a 63. percben), Horváth D. (Bóky, a 83. percben), Gelencsér (Schuszter, a 69. percben) – Orbán K. (Lódri, az 57. percben). Vezetőedző: Kardos Ernő.
Gólszerzők: Hampuk (a 34. percben –11-esből), illetve Leidl (a 41. percben).