December elején véget ért az őszi szezon csapatunk számára is, azonban sok idő nincs a pihenésre, mivel január elején már kezdődik a felkészülés. A kettő közti időszakról játékosunkat, Zólyomi Dávidot és vezetőedzőnket, Horváth Rudolfot kérdeztük.

 

– Nincs sok lehetőség a pihenésre egy ilyen őszi szezon után – fogalmazott Horváth Rudolf, csapatunk vezetőedzője. – Természetesen kell egy pár nap a fizikai fáradalmak miatt, de kaptak egyéni feladatokat a játékosoknak, akiknél az is fontos, hogyan táplálkoznak majd, de ebben is kaptak segítséget. Orvosi felméréssekkel kezdjük majd a következő évet. Úgy gondolom, hogy az NB III.-as mezőnyt úgy tudjuk csak átlépni, ha mindenben megelőzzük az ellenfeleket: felkészülésben, életmódban, tudatosságban. Akik kevesebb játéklehetőséget kaptak december tizenhatodikáig az U19-es csapattal edzettek, a többiek pedig otthon. Január harmadikán kezdünk, rögtön az első hét végén a Péccsel játszunk edzőmérkőzést. A kondíciókkal elégedett vagyok, így inkább játékalapú lesz az edzésmunka, a fiataloknak sok egyéni fejlesztéssel. Ezek mellett a csapatjáték fejélesztés is főszerepet kap, hogy minőségben előre tudjunk lépni. A játékosok a kiadott feladatoknak köszönhetően decemberben megszerzik azokat az alapokat, amikkel nem kell foglalkoznunk januárban. Az első bajnoki mérkőzésre már csúcsformába szeretnénk kerülni, elkapni a fonalat és végigvinni egy olyan tavaszt, melyre lehet építeni. Ősszel közelítettünk az élbolyhoz játékban és felkészültségben, de idő kell, hogy előbb utolérjük, majd lehagyjuk őket. Tavasszal biztos, hogy újra előre tudunk lépni, így nyáron meg kell tenni az utolsó lépéseket a feljutás érdekében.

– A szezonnak bár vége, de ugyanúgy folytatnunk kell a munkát – tette hozzá Zólyomi Dávid. – Vannak, akik pihenőt kaptak, de akik kevesebbet játszottak, azok folytatják az edzéseket. A pihenőidőre a szakmai stáb összeállította már a programot, aminek köszönhetően olyan állapotban fogunk visszatérni, hogy a fizikumunkkal nem lehet probléma. Szeretnénk úgy nekivágni a tavasznak, hogy pozitívan induljon, mert ősszel kialakult a játékunk, de az eredmény nem mindig jött ki. Egy jó kezdés megalapozhatja az egész tavaszt.

Dávidot az őszi szezonban nyújtott teljesítményéről is faggattuk, melyben 18 mérkőzésen kapott lehetőséget, s a PVSK ellen fontos gólt szerzett a Magyar Kupában.

– A saját és a csapat teljesítményét is hullámzónak mondanám – folytatta Zólyomi Dávid. – Voltak kiugró mérkőzések, amikor a kupában sikerült továbbjuttatnom a csapatot, de ugyanúgy voltak gyengébb meccsek. Próbáltam élni a lehetőséggel, bár a szezont nem jól kezdtem, de a jövőt nézve azon leszek, hogy a jobb teljesítményt tartsam meg.