Háromgólos sikert aratott csapatunk a nyolcadik téli felkészülési mérkőzésén a horvát NK Koprivnica ellen.

Az utolsó előtti téli felkészülési mérkőzésünket a horvát negyedosztályban szereplő NK Koprivnica ellen vívtuk a horvátországi Dörnyén. A találkozó elejétől kezdve próbáltunk nyomást gyakorolni a hazaiakra, bátran, gyorsan építettük a támadásokat, azonban a pálya egyenletlensége miatt néhol hiba csúszott a játékba, de ennek ellenére is látványosan futballoztunk, tetszetősen hoztuk ki a labdát és szép támadásokat vezettünk. Ezeknek meglett az eredménye, ugyanis a félidő derekán Babinszky Bence passzát követően Hampuk Ádám tizenhat méterről lőtt a bal alsó sarokba (0–1), majd a szünet előtt megdupláztuk az előnyt: Alessio Mazzonetto remekül vette észre, hogy Ekker Milán elszakadt emberétől, a lábára ívelte a labdát a jobb szélső pedig kapásból, hat méterről lőtt a kapuba (0–2).

A második félidőben is uraltuk a mérkőzést, még azt követően is, hogy a cserék miatt játékrendszer váltottunk. A fölényünk egy újabb gólban testsült meg: a Horváth Balázs buktatásáért járó büntetőt Mayer Milán kíméletlenül értékesítette (0–3). Az utolsó percekig támadásban maradtunk, számos ígéretesebbnél-ígéretesebb helyzetet alakítottunk ki, azonban az eredmény már nem változott. Csapatunk összességében magabiztos sikerrel tért haza Horvátországból, ami reményt adhat a bajnoki rajtra, hiszen ezúttal is kapott gól nélkül nyertünk, ráadásul, ha kicsit pontosabb a végjátékunk, akkor fölényesebb is lehetett volna a győzelem.

Székely Tibor: – Egy nagyon jó fizikai állapotban lévő csapattal találkozunk, egy gyengébb minőségű pályán. A látottaknak nagyon örülök, mert labdabirtoklásban, átmenetekben jobbak voltunk, úgy láttam a játékosaimon, hogy élvezik a futballt, a sportnak pedig ez az egyik lényege. Sok szép helyzetet dolgoztunk ki, a végjátékunk lehetett volna pontosabb, de nem vagyok elégedetlen. A cseréket is kiemelném, motiváltan szálltak be a mérkőzésbe, látszott rajtuk a tenni akarás.

 

NK Koprivnica–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–2)
Drnje, Horvátország.
NK Koprivnica: Redzic (Vidanovic, a 70. percben) – Ganzukic, Mikor, Delic (Knezevic, a 70. percben), Sokec (Cani, a 70. percben) – Vrbicic (Ruzic, az 59. percben), Medurecan, Ratkovic, Balavac (Petras, a 70. percben) – Jambrisic, Radn. Vezetőedző: Bojan Tucakovic.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a 72. percben) – Heil (Czimmermann, a 60. percben), Gál M. (Bíró D., a 60. percben), Harsányi – Ekker (Rituper, az 53. percben), Horváth B., A. Mazzonetto, Szederkényi (Ötvös, a 60. percben), Pusztai – Hampuk (N. Mazzonetto, a 60. percben) , Babinszky (Mayer M., a 60. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Hampuk (a 27. percben), Ekker (a 43. percben), Mayer M. (a 71. percben – 11-esből).