Továbbra is első tavaszi győzelemre hajtanak labdarúgóink az NB II-es pontvadászatban. A hétvégén a kilenc meccs óta veretlen Békéscsabát fogadjuk. A másodosztályú tagságunk megtartásához itthon kell tartani a három pontot. A mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik.

Jobban kezdte a Siófok elleni Somogy megyei rangadót a Rákóczi, a félidő végére azonban így is háromgólos hátrányba kerültek a mieink, ami egyben a végeredményt is jelentette.  Holnap sem lesz könnyű a dolga a csapatnak, hiszen a tavasszal még veretlen Békéscsaba látogat Kaposvárra, akik a jó szereplésüknek köszönhetően szép lassan a tabella harmadik helyéig kúsztak fel. Ráadásul az őszi meccset is 1-0-ra a lila-fehérek nyerték, így lenne miért visszavágni nekik.
„Minden csapatot tisztelünk, ebben az osztályban bárki megverhet, bárkit szóval hiába vannak ők az élmezőnyben, és célozzák meg a feljutást, nekünk nem lehet más célunk ezen a mérkőzésen, mint az, hogy megnyerjük” – mondta Faggyas Milán. 
„Volt egy őszi mérkőzés ellenük, hát ott abszolút a kontrára játszottak, visszaálltak védekezni. Hasonlított kicsit a bunker focira, valószínűleg ezzel a taktikával érték el ezt a tavaszi eredményt, ugye, hogy ott vannak az élmezőnyben. Nekünk ehhez alkalmazkodni kell, persze türelmesen kell játszanunk”- tette hozzá Vermes Krisztián. 
A tabella utolsó előtti helyéről vágunk neki a bajnokság utolsó hét mérkőzésének. Hátrányunk, az utolsó bennmaradást jelentő helyhez képest hat pontra nőtt az előző körben. Ennek ellenére a játékosok látnak esélyt az NB II-es tagság megőrzésére.
„A mi kezünkben van a sorsunk. Ha a hétvégi mérkőzést meg tudnánk nyerni, akkor azt gondolom, hogy elindulnánk fölfelé. Az első győzelem lesz nehéz, onnantól kezdve ebben a csapatban van annyi, hogy bennmaradjon az NB II-ben” – fogalmazott Faggyas Milán.