Az év leghosszabb túrája előtt áll a Kaposvári Rákóczi, a zöld-fehérek a Nyíregyháza otthonába utaznak. A kiesőhelyen álló csapat kerete teljesen átalakult a télen, és több poszton megerősödött az őszihez képest. A kaposváriaknál ezúttal is sok a hiányzó, de a csapat mindenképpen pontot szeretne rabolni szombaton délután a Sóstói úti stadionból.

Az egyik kiesőjelölt otthonába utazik a hétvégén a Kaposvár, ám ez a Nyíregyháza már nem az őszi csapat, alig akad hírmondó a 2009-es keretből. Szentes Lázárék ennek megfelelően tavasszal még veretlenek, öt pontot gyűjtöttek három meccsen, pontot szereztek a Vasas és a Ferencváros otthonában is. Ősszel Kaposvárról is elvittek egy pontot, bár az is igaz, legutóbb hat éve győztek a Rákóczi ellen, még a csapat feljutásának évében, 2004-ben.

„Ebben a téli felkészülésben valóban kicserélődött a szombati ellenfelünk. Egységesek, van egy-két jó futballista, nekünk nagyon pontosan kell játszanunk, hogy begyűjtsük a három pontot. Két tavaszi meccsüket láttam, a Vasas és a Ferencváros ellenit#!# nagyon masszív, és a pontrúgásoknál erős csapat, nekünk sokat hozzá kell tenni a támadó játékunkhoz, ha sikeresek akarunk lenni” – mondta a Rákóczi csapatkapitánya, Zahorecz Krisztián.

A nyíregyháziak bíznak abban, hogy tart a lendületük, és veretlenek maradnak a Kaposvár elleni mérkőzés után is.

„Beszéltük már a srácokkal, most lesz az eddigi legkeményebb meccsünk, a Kaposvár nagyon egységes, de győzelmet várok, mert nekünk a hazai meccseinket mindenképpen nyerni kell, hogy bennmaradjunk” – mondta a szabolcsiak játékosa ,Miskolczi László.

A kaposváriaknál a sérült Kovácsevics, Pest, Godslove, Bank mellé Grúz iratkozott fel sárga lapok miatt a hiányzók listájára. Igaz, Maróti viszont már pályára léphet, mivel lejárt az eltiltása. A találkozó szombaton fél háromkor kezdődik – ha sikerül fegyelmezetten játszani, meglehet a nyírségi pontszerzés, vagy akár a győzelem is.

A mérkőzésről on-line közvetítésben számol be a http://www.kapos.hu/ és a http://www.sonline.hu/ internetes portál.