Hiába támadott többet, mégis pont nélkül maradt a Kaposvári Rákóczi Nyíregyházán. A labdarúgó Soproni Liga 19. fordulójában a somogyiak a bennmaradásért küzdő szabolcsiak otthonában léptek pályára, és 1-0-s félidő után 2-1-es vereséget szenvedtek. Szépítő gólunkat Gujic szerezte a 82. percben. 

Az elmúlt két szezonban nyerni tudott a Rákóczi Nyíregyházán, ezen a délutánon azonban nehéz helyzetben volt a vendéggárda, hiszen a szabolcsiak jó formában, erős csapattal várták az összecsapást. A tabellán elfoglalt helyezésbe azonban belekapaszkodhattak a mieink#!# a forduló előtt a nyírségi együttes kieső helyen állt, a Rákóczi viszont a hetedik pozíciót foglalta el.

Az 5. percben Sztanics beadásáról csak kicsivel maradt le a kapu előtt helyezkedő Oláh. Két perc múlva Miskolczi szabadrúgása után Balbinot fejelhetett, de 5 méterről nem találta el a kaput. A 12. percben a brazil Junior balról adta be balról a labdát, a játékszer a kapufát érintve hagyta el a játékteret…

A 15. percben Gujic lőtt bátran, 25 méterről, a szabolcsi kapus biztosan védett. Két perccel később Homma és Petrók küzdött keményen a labdáért a tizenhatoson belül, és miután úgy tűnt, hogy a hazai játékos talpalta a mi védőnket, nagy meglepetésre a játékvezető a büntetőpontra mutatott… Bouguerra gyengén lőtte a tizenegyest, Milinte védett, a kipattanóból azonban sikerrel ismételt a nyírségi játékos, 3 méterről a hálóba lőtt. 1-0.

A bekapott gól után erőre kapott a Rákóczi. Gujic jobb oldali beadása után Balázs érkezett a kapu elé, de estében, 3 méterről elhibázta a lehetőséget. A 30. percben Oláh tűnt fel a tizenhatoson belül, de szögletre tolták előle a labdát. A 37. percben Reszli tört be a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről lőtt – a labda a hazai kapus zsákmánya lett. Egy perc sem telt el, és egy hazaadás után a nyíregyházi kapus rosszul ért labdába, Reszli azonban nem élt a váratlan lehetőséggel. Nem sokkal később Junior 14 méterről lőtt, a hazaiak szögletre mentettek. A sarokrúgás után Oláh perdített 5 méterről mellé. Újabb szép kaposvári támadás végén Oláh Lóránt lőtt 22 méterről a kapu fölé.

A szünet után is a somogyiak támadtak többet. A 46. percben Reszli lőtt csúnyán mellé 12 méterről. Gujic 25 méterről próbálkozott, de mellélőtt.

Ilyen a futball#!# a második félidő első épkézláb hazai akciója rögtön góllal ért véget. A 67. percben Homma passzolt Bouguerra elé, aki sarokkal visszatette a labdát a japán támadónak, Homma pedig 4 méterről a kapuba perdített. 2-0.

A 69. percben helyzetbe került a Rákóczi#!# Kulcsár ívelt balról előre szabadrúgást, Junior pedig 5 méterről fölé fejelt. A 78. percben Kulcsár beívelése után Culum lőtt 10 méterről, Miskolczi fejjel mentett. Egy perccel később pontos beadás után Homma 10 méterről, kapásból fölé lőtt.

A 82. percben szépített a Rákóczi#!# Stanic ívelte át a labdát a jobb oldalra, Gujic pedig egy csel után, 14 méterről a bal kapufa segítségével lőtt a hálóba. 2-1.

A 89. percben Culum került helyzetbe, de 10 méterről fölé bombázott…

A Rákóczi megint pont nélkül maradt idegenben, de a látottak alapján a döntetlent megérdemelte volna. A Nyíregyháza igen fontos három pontot szerzett, a Rákóczira pedig lassan már ráférne egy győzelem. Mondjuk egy hét múlva, a Paks ellen…

Nyíregyháza – Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)
Nyíregyháza, 2500 néző. V.#!# Veizer.
Nyíregyháza#!# Ovszijenko – Balbinot, Andorka (Lacalle, 65.), Miskolczi, Struhar, Davidov (Pákolicz, 77.), Nacim (Varga, 85.), Bosjnak, Zabos, Homma, Bouguerra. Vezetőedző#!# Szentes Lázár
Kaposvár#!# Milinte – Zahorecz, Petrók, Bogdán (Farkas Z., 74.) – Gujic, Stanic, Balázs B., Maróti (Kulcsár, 60.), Junior – Oláh, Reszli (Culum, 60.). Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerző#!# Bouguerre (18.),  Homma (67.), illetve Gujic (82.).
Sárga lap#!# Miskolczi (38.), illetve Petrók (18.), Zahorecz (52.), Bogdán (58.)