Csaknem harminc játékos jelentkezett edzésre a nyári felkészülés első napján a Kaposvári Rákóczinál. A csapat vezetőedzője, Prukner László délelőtt egy rövid megbeszélés keretében vázolta elképzeléseit a labdarúgóknak, délután pedig már edzést is vezényelt nekik.

Korrekt volt, higgadt és lényegre törő. Akiben bármi kétség volt lendülete, elhivatottsága és sikeréhsége felett, az hamar elillant a játékosoknak mondott beszédét hallgatván. Szeretné az elmúlt két évben ráragadt pozítiv dolgokat becsempészni a Rákócziba úgy, hogy a klub eddigi hagyományaihoz is hű maradjon. Rendet, fegyelmet, egységet, győzelmeket szeretne. Ő Prukner László a csapat régi-új vezetőedzője, aki honlapunknak beszélt arról, hogyan tervezi a nyári felkészülést#!# – Napi két edzés és hat előkészületi találkozó szerepel a programban. A játékosok érdekében elsősorban idegenben és külföldi együttesekkel fogunk megmérkőzni. Szeretném a csapatot jobban megismerni, ezért szükség lesz néhány olyan napra, hogy össze legyünk zárva a játékosokkal. Pár kivételtől eltekintve nagyon sok olyan új labdarúgó van a Rákócziban, akikről csak, mint az "ellenfél edzője" tudok információkat, úgyhogy az ismerkedéssel fognak telni az első napok. 
A délelőtti megbészélést követően délután már edzés várt a csapatra, amely akár már ezen a héten elutazhat edzőtáborozni.  
– Ismerve a mestert, egy elég kemény alapozásunk lesz, rengeteg futással, sok taktikai dologgal és bízom benne, hogy nagyon sikeres szezon áll előttünk – mondta Bank István, a csapat kapitánya. Hozzátette#!# – Arról, hogy a következő szezonban is én leszek-e a kapitány, arról a játékostársak és a vezetőedző dönt majd. Én szívesen vállalom ezt a feladatot a továbbiakban is.
Az előző szezonban tizedik helyen végzett együttes keretéből Bebeto, Addo, Alexeev, Mustapha és Hegedűs, valamint a már távozott Gujic kivételével mindenki megjelent a felkészülés első napján. Emellett több régi ismerős is edzésre jelentkezett. 
– Aki kölcsönjátékosként szerepelt eddig, mint például Oláh Lóri vagy Vadas Zalán, azok itt vannak. Szintén edzésre jelentkezett Waltner Róbert, aki kaposvári nevelés és hosszú éveken keresztül volt távol. A jövőt illetően még egyeztetünk vele – mondta Illés János ügyvezető elnök. – Bebeto és Addo kölcsönszerződése lejárt, velük folynak a tárgyalások. Alexeev még nem érkezett meg Izraelból, mint ahogy Mustapha és Hegedűs is csúszik egy-két napot – tette hozzá.
Waltner Róbert legutóbb Ausztriában légióskodott. A 34 esztendős labdarúgó szívesen játszana újra nevelőegyesületében.
– Örömmel jönnék vissza, majd meglátjuk, hogy a jövőben sikerül-e megállapodnunk. Beszéltem Prukner Lászlóval is, nagyon szimpatikus volt, amiket mondott – nyilatkozta Waltner. 
A csapat másik egykori gólzsákja, Oláh Lóránt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy újra felhúzza a Rákóczi-mezt.
– Nem úgy sikerült a ferencvárosi kitérőm, ahogy elterveztem. Sajnálom, ez van. A terveim#!# szeretnék itt maradni Kaposváron, egyéves szerződésem van még, remélem, hogy sikeres évet tudok majd megint produkálni – tárta elénk jövőbeli terveit Oláh.
Az NB I-es bajnokság egyébként július utolsó hétvégéjén rajtol, remélhetőleg egy egységes, szerethető és eredményes Rákóczival!