Csapatunk súlyos műtét után lábadozó játékosa, Horváth Tamás megsegítésére rendeztek futballgálát a somogyi megyeszékhelyen. A Rákóczi-stadionban a Parlament válogatottja, a színész-válogatott és az élsportolók csapata is pályára lépett. A kezdőrúgást Kaposvár polgármestere, Szita Károly végezte el, és a színészek együttesében néhány percre szerepet kapott Horváth Tamás is.

A Kaposvári Rákóczi labdarúgóját, a 23 éves Horváth Tamást néhány hete súlyos betegség miatt megoperálták, felépülése és rehabilitációja nemcsak hosszú időt vesz igénybe, hanem súlyos anyagi terhet is jelent a család számára. Ennek kapcsán rendeztek jótékonysági focigálát Kaposváron. A résztvevő csapatok között ott volt az olimpikonok válogatottja, a Parlament válogatott és a Magyar Színészválogatott is. A megjelenteket Kaposvár országgyűlési képviselője, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila köszöntötte.
Az esemény legszebb és legmegnyugtatóbb pillanata az volt, hogy a súlyos betegségéből lábadozó Horváth Tamás már játszhatott egy percet a Színészválogatott csapatában.
„Ez Tominak egy nagyon nagy siker, és remélhetőleg teljesen felépül a betegségéből. Azért szerveztük ezt a jótékonysági rendezvényt, mert a rehabilitáció bizony nagyon sok pénzbe kerül. Örülök, hogy ennyi ember eljött” – fogalmazott az ötletgazda, a Mézga Pek-Snack Focisuli vezetője, Horváth János.
„Az volt a legkevesebb, hogy rögtön elkezdtünk szervezkedni mi is, hogy hogyan tudnánk még jobban segíteni, nemcsak a meccsel, hanem van-e olyan lehetőség, ami az ő egész rehabilitációját elősegíti” – tette hozzá Nemcsák Károly színművész.
A Kaposvári Rákóczi Szurkolói Baráti Köre félmillió forintot gyűjtött össze, a Magyar Labdarúgó Szövetség „Focisegély” alapítványa pedig 350 ezer forintot utalt át, így a gála teljes bevételével együtt csaknem egymillió forintot tudtak átadni Horváth Tamásnak.