Az OTP Bank Liga NB I. hatodik fordulójában a Puskás Akadémia FC otthonában lépett pályára csapatunk. A második félidőben csapatunkon egy kisebb rövidzárlat lett úrrá, ami kihasználva otthon tartotta a három pontot a Puskás Akadémia FC.

 

Remek iramban kezdődött a mérkőzés, hiszen mindkét csapat támadólag lépett fel. Csapatunk már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, hiszen Vachtler Csaba végezhetett el jó helyről szabadrúgást, de a bal alsóba tartó lövését ki tudta tolni Hegedüs Lajos. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, majd Pogacsics Krisztiánnak is be kellett mutatnia egy bravúrt, miután Szolnoki Roland vette távolról célba kapuját. A másik kapu előtt Ádám Martin fejese jelentett újabb veszélyt, de ezt is védeni tudta a Hegedűs Lajos, a Puskás hálóőre.

Akárcsak az első, a második játékrész elején is könnyedén megszerezhette volna a vezetést csapatunk, hiszen Csiki Norbert nagyszerűen ment el a bal szélen, majd középre gurított, ahol az érkező Beliczky Gergő ajtó-ablak ziccerben mellé gurított. Egy perc múlva, a másik kapu előtt David Vanecek nem tette meg ezt a szívességet, hiszen gólra váltotta Sós Bence centerezését. Sőt, újabb egy perc múlva, egy kísértetiesen hasonló helyzet után a cseh támadó duplázni tudott. Kétgólos hátrányban sem adta fel csapatunk. Előbb a csereként pályára lépő Matej Poplatnik szépíthetett volna, de a léc alá tartó fejesét kitenyerelte Hegedüs kapus, majd Csiki Norbert törte el nagy helyzetben a labdát. A mérkőzés hajrájában Vachtler Csaba visszagurítását Szakály Attila tűzte kapura, de Hegedüs ezúttal is bravúrral védett, igaz a kipattanót Beliczky Gergő a kapuba tudta kotornia, de ez sajnos lesről tette támadónk.

Csapatunk a lefújás pillanatági becsülettel küzdött, de ez ezen az estén sajnos csak az újabb tisztes helytállásra volt elég.

 

Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 500 néző. V.: Farkas Á. (Varga Zs., Márkus T.).
Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. – Szolnoki (Pandler, a szünetben), Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Van Nief – Ulbrík, Knezevic (Vlasko, 81. p.), Sós B. – Vanecek, Gyurcsó (Kiss T., 74. p.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Hegedűs D., Nagy T., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. (Nagy K., 55. p.) – Nagy R. (Poplatnik, 50. p.), Beliczky, Csiki (Borbély Á., 79. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerző: Vanecek (a 48. és a 49. p.).
Sárga lap: Szolnoki (6. p.), illetve Vachtler (45. p.), Fodor M. (73. p.), Nagy T. (89. p.).