A hosszabbításban buktuk el a győzelmet a PTE-PEAC otthonában az NB III. Dél-Nyugati csoportjának második körében.

 

A PTE-PEAC otthonában léptünk pályára a Dél-Nyugati csoport első hétközi fordulójában. A szerdai kezdőcsapatunk egy helyen változott a vasárnapihoz képest, ugyanis Bíró Dominik kapott helyet Alessio Mazzonetto helyett, így támadóbb felfogásban vártuk a kezdő sípszót. Az első félidő elején inkább a hazaiak előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, de Mikler Dánielnek nem kellett nagyot védenie, igaz kollégájának Paceka Norbertnek is csak kisebb dolga akadt. A játékrész derekán azonban majdnem góllal ajándékozott meg minket a pécsi kapus, aki nem vette észre, hogy Bíró Dominik mögötte van, így támadónk szerelni tudta, de lövése gyengére sikerült, így visszaért Nagy Máté, aki kivágta a gólvonalról a labdát. A szünet előtt is kevésen múlt a vezetésünk, amikor Szederkényi Ádám felívelésére remekül érkezett Ekker Milán, aki hat méterről, kissé jobbról, kapásból lőtt az oldalhálóba.

A második játékrészben szinte azonnal sikerült feltörnünk a szünetben kettőt cserélő ellenfél védelmét. A 47. percben Bíró Dominik jobb oldali szögletét a rövid oldalon Gál Mátyás csúsztatta meg, a hosszún pedig Babinszky Bence kotorta a hálóba a labdát egy méterről (0–1). A támadó ezzel megszerezte első gólját csapatunk mezében. A folytatásban szerettük volna egy kontra után végképp eldönteni a meccset, azonban a kapunk több ízben is veszélyben forgott, de Kása Benedek tizenhat méterről kevéssel a bal kapufa mellé lőtt, míg Márkvárt Patrik szabadrúgását kitolta a léc alól Mikler Dániel. Míg a másik kapu előtt Szederkényi Ádám fejese szállt kevéssel fölé egy újabb jó szöglet után.

A hajrába lépve a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, ami sokáig úgy tűnt nem fog sikerülni, azonban a 92. percben Orbán Kolos elé került a labda, aki nagy erővel lőtt a hálóba nyolc méterről (1–1). Az utolsó percekre próbáltunk felpörögni, de ez már kevés volt a győzelemhez, azonban megszereztük az első bajnoki pontunkat.

 

Horváth Rudolf: –Jól játszott a csapat, de sajnos nem tudtam olyat becserélni a meccs végén, aki segített volna a pécsiek rengeteg felívelésénél. Értékelni kell a két mérkőzést, meg kell hozni a szükséges lépéseket. A csapat mindent megtett, de győzelem nélkül állunk két fordulót követően.

 

Lőrinc Antal: – Egy nagyon jól felkészített csapat a Kaposvár. Megnéztem a Szentlőrinc elleni meccsüket, de ez abból nem derült ki, így próbáltuk azokra a hibákra készülni, azonban teljesen más arcát mutatta a csapat, hiszen masszívan, fegyelmezetten játszottak. Az első félidőben elhibáztunk egy nagy ziccert, más lett volna a mérkőzés képe, ha azt sikerül értékesíteni. A második félidő elején egy rögzített szituációból, amiből rendkívül erős a Kaposvár, gólt kaptunk. Ez megváltoztatta a meccs képét, a játék lassításába, az idő húzásába ment át a történet. Próbáltunk célfutballt játszani és sikerült egyenlíteni az utolsó percben. A döntetlen reális, de ezzel egyik csapat sem elégedett.

 

PTE-PEAC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–0)

Pécs, PMFC Stadion, 200 néző. V.: Kovács G. P. (Ring K., Jakab B.).

PTE-PEAC: Paceka – Nagy M., Bozóki M., Forró, Bischoff (Ikladi, a 81. percben) – Temesvári M. – Kása, Hock (Márkvárt P., a szünetben), Takács M. (Miltner, az 58. percben), Schuszter (Leidl, az 58. percben) – Keresztes (Orbán K., a szünetben). Vezetőedző: Lőrinc Antal.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker (A. Mazzonetto, a 66. percben), Gál, Heil, Pusztai – Horváth B., Kis-Fónai, Szederkényi – Babinszky, Hampuk (Pintér M., a 88. percben), Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Babinszky (a 47. percben), illetve Orbán K. (a 92. percben).

Sárga lap: Bischoff (a 47. percben), Kása (a 77. percben), Lőrinc Antal (a 84. percben – kispadról), illetve Ekker (a 64. percben), Horváth B. (a 72. percben), Hampuk (a 74. percben), Babinszky (a 77. percben).