Először lép pályára története során a Kaposvári Rákóczi az élvonalban olyan együttes ellen, melyet Prukner László vezet. Mindkét oldalon abban bíznak, hogy sportszerű és színvonalas lesz a találkozó. A mérkőzés szombaton 17 óra 30 perckor kezdődik a Ferencváros otthonában. 

A kaposváriaknak mindig jól ment a legnagyobb múltú magyar labdarúgó csapat ellen, Kaposvárott élvonalbeli bajnokin egyetlen egyszer, 1977-ben győzött a Fradi, Budapesten pedig legutóbb 1987-ben, 23 éve nyertek a kilencedik kerületiek a Kaposvár ellen. Igaz, azóta csupán három párharc volt köztük az Üllői úton.

– Azt gondolom, eddig is jól szerepeltünk a Fradi ellen. Én még soha nem kaptam ki az Üllői úton, és azt vallom, eddig is mindig esélyesként játszottunk a fővárosiakkal. Ha megnézzük ezeket a mérkőzéseket, nem vallottunk szégyent, egyenrangú partnerek voltunk, és remélem, ez így marad majd a szombat után is – mondta a somogyiak táamdója, Oláh Lóránt, akit csütörtökön az elmúlt hónap legjobb somogyi felnőtt férfi sportolójának választottak.

A kaposváriak minden várakozást felülmúlnak eddigi szereplésükkel#!# 19 ponttal a második helyről várják a zöld-fehér derbit. 

– Tudjuk jól, hogy nem itt van a helyünk, és nem is szeretnénk túlzásokba esni. A nyáron a bennmaradást határoztuk meg cél gyanánt, ez most sem változott. Lesznek olyan meccseink is, hogy mi mindent megteszünk, kitesszük a szívünket, és akkor sem fogunk nyerni. Ha a játékosaink ugyanazzal az elánnal és alázattal állnak hozzá a munkához, mint eddig, akkor ez esetben is egymás szemébe tudunk majd nézni, és ez lényeges. A Ferencváros, az Ferencváros, ezt nem kell különösebben ragozni. Magyarország legnagyobb szurkolótáborával rendelkező csapat, a két klubot, a működési feltételeiket nem lehet összehasonlítani semmilyen szinten, a mérleg nyelve mindenben a Fradi felé billenne. A Ferencvárosnak nagyon jó játékosanyaga van, ezt bizonyítja, hogy színvonalas mérkőzéseket is játszottak. Hazai környezetben a Ferencváros az esélyes, de mi is igyekszünk majd a lehető legtöbbet hozzátenni a meccshez – nyilatkozta a Rákóczi vezetőedzője, Sisa Tibor.

A Ferencváros szakmai igazgatója abban bízik, hogy a mérkőzés a szakmáról fog szólni, és ki tud kapcsolni minden érzelmi töltést. Prukner László hét évet húzott le Kaposváron a Rákóczi edzőjeként. Pályafutása során először, egykori csapata ellen meccsel az NB I-ben.

– A szezon elején nem lett volna szerencsés a Kaposvárral játszani, hiszen még nagyon frissek voltak az emlékek. Most azonban valamelyest más a helyzet, beintegrálódtam a Ferencvárosba, ráadásul a Kaposvár nagyon kicserélődött, ezért már nem mondhatom azt, hogy ez az "én csapatom", sem a keretet, sem pedig a játékot illetően. Annak idején a Petrók, Zahorecz, Kovácsevics, Milinte, Grúz, valamint kisebb nagyobb megszakításokkal Oláh alkotta a csapat tengelyét. Körülöttük szinte félévente kicserélődtek az emberek. Sisa Tibi pont ezt a tengelyt bontotta meg, sok játékost igazoltak, gyors, dinamikus szélsőik vannak, jó befejező játékosokkal. Ősszel több meccsen is láttam őket játszani, jól összerakott csapat, jó játékosokkal, nem véletlenül állnak a második helyen. Nekünk a legutóbbi két mérkőzésünkből kell kiindulni, ezekből a pozitívumokat átvenni, a hibákat pedig kijavítani. Természetesen az a célunk, hogy a két győztes meccsünk után a harmadikat is megnyerjük – fogalmazott Prukner László a Fradi honlapján.

A mérkőzés szombaton fél hatkor kezdődik, a kapos.hu és a sonline.hu internetes oldalon ezúttal is nyomon követhetik a találkozót, a Kapos Televízióban pedig vasárnap este fél nyolckor tekinthetik meg a mérkőzés felvételét.