Különlegesen kezdődött a vasárnap este a cukorgyári gödörben. A reflektor fényei ugyanis ezúttal nem csak a játékosokra és bírókra vetültek, hanem egy csinos hölgyre is, aki mit sem sejtve sétált a kezdőkör felé, hogy elvégezze a kezdőrúgást. A labda helyett azonban hatalmas meglepetés várta. János Norbert ugyanis megható szavak után féltérdre ereszkedett, majd megkérte a kezét. Szíve választottja, Regina pedig az egész stadion, no meg persze János Norbert nagy örömére hatalmas igennel felelt.

A sikeres lánykérés pedig megadta a jó alaphangot a mérkőzéshez. Megfiatalított csapatunk az első pillanattól dominált, s veszélyes helyzeteket alakított ki, az első negyed órát követő másodpercekben pedig a vezetést is megérkezett. Zvara Dávid beívelését követően Harsányi Dániel készítette le lövésre a labdát János Norbertnek, akinek lökete még elakadt egy blokkoló lábban, a kipattanó azonban Harsányi Dániel elé került, előrehúzódó fiatal belső védőnk pedig kapásból lőtt a bal alsóba. Egy kis szerencsével a második hazai találat is megszülethetett volna, hiszen Fehérvári Tamás beívelését Zima Ádám pont Borbély Ákos fejére ütötte, játékosunk azonban erre nem számított, így nem tudta kellőképp irányítani a fejesét, ami elkerülte a kapu bal oldalát. A folytatás azonban nem az első percek jó hazai játékát tükrözte. A vendégek egyre többet birtokolták a labdát, s a helyzeteik száma is megszaporodott. Pogacsics Krisztiánnak több kisebb, s két nagyobb védést is be kellett mutatnia, azonban az első félidő hosszabbításában már ő is tehetetlen volt. Babinszky Bence ugyanis senkitől sem zavartatva, nyolc méterről lőtt a kapu közepébe, így döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrészre felpörgött csapatunk, s kezdetét vette egy harcos, szabálytalanságokkal tarkított mérkőzés, amely során mind a két csapat alakított ki gólszerzései lehetőséget. A legnagyobbakat csapatunk, hiszen Bíró Dominik lapos középre adását János Norbert estében pofozta kapura, Zima Dávid bravúrral a bal alsó sarok mellé tudta sodorni a labdát, majd egy rosszul középre passzolt labdára János Norbert csapott le és kapásból kevéssel lőtt a bal sarok mellé. A hajrába lépve ismét csapatunk futballozott fölényben, de jól zárt a keleni retesz, így maradt a döntetlen.

 

Nagy Tamás: – Volt egy elképzelésünk az első félidővel kapcsolatosan: bátran kimegyünk és letámadjuk a Kelent. Ez viszont állandóan megbomlott, amiből az ellenfél helyenként jól jött ki, de nekünk mindig volt egy válaszunk. Ebben a játékrészben egyik fél sem talált a másikon fogást, így bosszantó, hogy az utolsó pillanatban gólt kaptunk. Nem szabad azonban türelmetlennek lenni, hiszen ez még mindig egy alakuló csapat. Ennek következtében mérkőzés közben is folyamatosan változtatnom kell. Azt viszont senki sem veheti el tőlünk, hogy bátran megyünk előre. A második félidőben is ezt lehetett látni, hiszen négy támadónk is a pályán volt. Fiatal a csapatunk, az akadémiáról érkező Fehérvári Tamás nagy akarattal vetette bele magát a mérkőzésbe, a szintén akadémista Harsányi Dániel elképesztő munkát végzett a gólja mellett, a mezőny egyik legjobbja volt. A srácok mindent beleadtak a mérkőzésbe, látszik rajtuk, hogy tehetségesek. Az eredmény nem rossz, hiszen az ellenfelünk sokat mutatott a futballból, s a győzelmünk egy hajszálon múlott.

 

Harmati Tamás: – Egy férfias játékot láttunk. A Kaposvár jobban kezdett és a meccs végén is több lehetősége volt, a köztes időben viszont irányítottuk a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki. Mind a két csapat akkor szerzett gólt, amikor dominánsabban tudott fellépni, így úgy érzem, hogy teljesen igazságos a döntetlen. Úgy gondolom, hogy a Kaposvár még egy formálódó csapat, amely előbb-utóbb megszerzi az első sikerét.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Kelen SC 1–1 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 300 néző. V.: Horváth P. (Farkas G., Bizderi).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Harsányi, Lakatos G. (Orsós T., a szünetben), Fehérvári (Szederkényi, a szünetben) – Borbély Á., Gál, Zvara – Bíró D. (Palkovics, a 65. percben), Mayer M. (Dömötör D., a 76. percben), János N. (Sólyom, a 89. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Kelen SC: Zima – Babinszky, Wild, Horváth M., Lipcsei Á., Kádár M. (Tóth K., a 78. percben) – Borbély B. (Kertai, a 82. percben), Pintér B., Erdei (De Oliveira, a 74. percben), Tímári – Soós. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Gólszerzők: Harsányi (a 15. percben), illetve Babinszky (a 45+1. percben).

Sárga lap: Mayer M. (az 52. percben), Szederkényi (a 93. percben), illetve Erdei (a 41. percben), Kádár M. (a 49. percben), Tóth K. (a 79. percben).

 

A mérkőzés képgalériája ide kattintva nyílik meg.