A hét végén megkezdik szereplésüket a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatai is. A másodosztályban szereplő együtteseink közül az U19-esek a Cseri úton fogadják a paksiakat 11 órai kezdettel. A legnagyobbakkal párhuzamosan szereplő U17-es és az U16-os gárda pedig Paksra látogat. A bajnoki rajt előtt az edzőket kérdeztük.

A felsőbb korosztályok idén új rendszerben versenyeznek. A múlt évi eredmények alapján ország legjobb nyolc utánpótlás klubja alkotja az I. osztály mezőnyét, mögötte egycsoportos a II. osztály tizenhat együttessel. Ebben szerepel az említett három együttesünk.

Edzőinktől a következőket kérdeztük#!#
1. Milyen változások történtek a játékoskeretben?
2. Hogy sikerült a felkészülés?
3. Mit vár csapatától a szezon során?

Waltner Róbert (U19)#!# Fegyelem, figyelem, tisztelet!

1. Egy új játékos jött#!# Koncz Péter kapus, és kölcsönből visszatért Nagyatádról Patak Bálint. Különösebb változás nem volt tehát a keretben.
2. A felkészüléssel nagyon elégedett vagyok, a fiúk becsületesen, fegyelmezetten dolgoztak, amit meg is követeltem tőlük. Amikor először beléptem az öltözőbe, három szót mondtam nekik, hogy jól jegyezzék meg#!# FEGYELEM, FIGYELEM, TISZTELET! Ennek jegyében dolgoztunk minden nap. Azt hiszem, ennek a felkészülés alatt meg is lett az eredménye. Az első meccs kivételével – ami 0-0 lett – az összes edzőmérkőzésünket megnyertük. Voltunk edzőtáborban Balatonlellén, amely minden szempontból kimondottan jól sikerült. Remekül erősítette a csapategységet.
3. Azt várom a csapatomtól, hogy minden meccsen a végsőkig küzdjenek, és szívvel játsszanak. Remélem, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik. Próbálom a srácoknak átadni azt a mentalitást, amely engem jellemzett a pályafutásom során.

Az U19-esek kerete#!#
Kapusok#!# Bonnyai Márk, Koncz Péter
Védők#!# Fiáth Péter, Kovács Róbert, Kulcsár Kristóf, Patak Bálint, Szabó Alex, Tratnyek Dániel, Vető Ákos
Középpályások#!# Balogh Szabolcs, Bíró Dominik, Cséfalvay Dominik, Fonyódi Bálint, Horváth Ferenc, Párkányi Zsolt, Szilveszter Sándor, Varga Donát, Vers Bence
Támadó#!# Rácz Ervin
Visszajátszhat#!# Herzsenyák Áron, Vajda Roland


Waltner Róbert edz az U19-esekkel
Richter Sándor (U17)#!# Erős lesz a mezőny

1. Az elmúlt évadban ez a korcsoport két részre volt bontva#!# a többség az U16-os együttesben futballozott, néhányan pedig nálam, az U17-ben. A nyáron összevontuk ezt a korosztályt, így csak 2000-es születésűek alkotják a csapatot, amellyel nekivágunk a pontvadászatnak.
2. A felkészülés elején megnyertük a korosztályunk tornáját az Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon, utána pedig heti hét edzéssel és előkészületi mérkőzésekkel hangolódtunk az új szezonra.
3. A bajnokság átszervezése miatt egyelőre nehéz bármit is mondani a várható erőviszonyokról és az esélyekről, de az biztos, hogy erős lesz a mezőny.

Az U17-esek kerete#!#
Kapusok#!# Andrejev Illés, Iványi Botond
Védők#!# Bizderi István, Huszár Ádám, Iványi Bence, Kiss Dominik, Pintér József, Tarcsa Péter, Zentai András
Középpályások#!# Borbély Ákos, Bradics Tamás, Kálin Norbert, Horváth Gergő, Kalina András, Kovács Adrián, Márkus Martos, Németh Norbert, Tamás Szabolcs, Schvarcz Dominik
Támadók#!# Böröczi Balázs, Szabó Ákos, Szántó Bence


A Intersport Fesztiválon győztes U17-es csapat


Miovecz Zoltán (U16)#!# Egyénileg és csapat szinten is fejlődjünk

1. Három célirányosan kiválasztott játékos került hozzánk, akik már focifesztiválon is bemutatkozhattak, és a szakmai vezetés kezdeményezte a leigazolásukat. Mint tudjuk, ebben az évben fizetni kell az átigazolásokért, és meg kell egyezni a kluboknak. Az ő esetükben sikerült.  Deák Marcell (Komló), Lukovics Adrián (Nagyatád) és Szöllősi László (Toponár) érkezett, utóbbi visszatért hozzánk. A keret nagysága miatt egy játékost, Kolosi Martint a játéklehetőség miatt Jutába irányítottunk, de az edzéseket nálunk végzi.
2. A felkészülés elején, beleszámítva a focifesztivált – amelyen sok mérkőzést játszhattunk és pozitív hatással volt ránk – és az ezt követő két hetet, a csúcsterhelés időszakát éltük át. A fesztivál utáni hetet edzőtáborban töltöttük Kőröshegyen, bentlakásos formában, jó feltételek mellett. Az időjárás is csodálatos volt, élhettünk a balatoni víziparádé lehetőségeivel az edzések után. A felkészülési idő rövidsége és rengeteg fesztiválos mérkőzés nem tette lehetővé az edzőmérkőzések sokaságát. A PMFC ellen oda-vissza döntetlent játszottuk, Szentlőrincen magabiztosan nyertünk. Játszottunk még az U-17-es csapattal, de az számunkra még túl nagy falat, így kikaptunk.
3. Azt várom, hogy a komoly, színvonalas bajnokság terhe alatt egyénileg és csapat szinten is fejlődjünk és töretlenül lépjünk előre. Emberi vonatkozásban is ezeket a jeleket szeretném látni.
Az U16-osok kerete#!#
Kapusok#!# Boda Bálint, Szilágyi Bálint
Védők#!# Albrecht Benedek, Baki Péter, Fenyvesi Lajos, Géczi Dániel, Lukovics Adrián, Simon Róbert, Székely Mihály
Középpályások#!# Deák Marcell, Holoda Martin, Kovács Róbert, Nagy Krisztián, Palkovics Tamás, Szente Barnabás,Török Balázs
Támadók#!# Bekő Martin, Galambos Ádám, Keresztes Zalán, Kormos Marcell


Az Intersport Fesztiválon győztes U16-os csapat