A hét végén megkezdik szereplésüket a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatai is. Az első osztályban szereplő együtteseink a Cseri úton fogadják a debrecenieket. Az U15-ösök mérkőzése 10 órakor, az U14-eseké 12 órakor kezdődik. A bajnoki rajt előtt az edzőket kérdeztük.

Az alsóbb korosztályok (U15, U14) I. osztályát tizenhat-tizenhat csapat alkotja. Az U14-eseink bajnoki címének és sikerrel megvívott osztályozójának köszönhetően a legjobbak között szerepelhetünk.
Edzőinktől a következőket kérdeztük#!#
1. Milyen változások történtek a játékoskeretben?
2. Hogy sikerült a felkészülés?
3. Mit vár csapatától a szezon során?
Horváth Miklós (U15)#!# Megállni a helyünket az NB I-ben

1. Érkezőink#!# Baksai Krisztián (Nagykanizsa), Feledy Balázs (Siófok), Németh Kevin és Pécsek Kevin (Kiskorpád). Nagyon örülünk, hogy sikerült megszerezni őket. Több erősítés is jött volna, de az új átigazolási szabály miatt erre volt lehetőségünk. Távozónk nincs.
2. A felkészülés egy egyhetes edzőtáboron vettünk részt. Azon kívül is sokat dolgoztunk az edzéseken. Sajnos, három edzőmérkőzés – rajtunk kívül álló okok miatt – elmaradt, ami nagy hátrány a bajnokság előtt.
3. Nehéz megmondani, mire leszünk képesek a bajnokságban. Szeretnénk rácáfolni az előzetes várakozásokra, és megállni a helyünket az NB I-ben.

Az U15-ösök kerete#!#
Kapus#!# Tóth Ádám
Védők#!# Baksai Krisztián, Fazekas Zsombor, Fisli Balint, Fridrich Gergő, Páli András, Walter Dávid
Középpályások#!# Balog Alex, Feledy Balázs, Kocsis Zsolt, Németh Kevin, Pécsek Kevin, Szép Levente
Támadók#!# Horváth Kevin, Kovács Valentin, Orsós Tamás, Locz Benedek, Vadász Soma, Vörös Ákos


Az U15-ös csapat az Intersport Fesztiválon

Illés Dezső (U14)#!# A reális cél a bentmaradás

1. Változások a játékoskeretben főleg érkezők oldalán vannak, mivel elég kis létszámmal indultunk (15 fő). Érkeztek#!# Fenyvesi Szabolcs (Gyékényes), Mészáros Dávid (Balatonszentgyörgy), Pintér Máté és Képíró Kornél (Nagyatád) és Gyánó Bence (Kiskorpád). Folyamatban van még új játékosok igazolása.
2. Közel két hónapja dolgozom együtt a csapattal, az első megmérettetés az Intersport Fesztivál volt, ahol a döntőig meneteltünk (nyolc mérkőzésből hatot megnyertünk két döntetlen mellett). Sajnos, a fináléban 11-sekkel alulmaradtunk a Siófok ellen. Ezután következett egy hét edzőtábor Köröshegyen, amely szakmailag nagyon jól sikerült. Mindenben fejlődtek a játékosaim, ám úgy érzem, még van lemaradás. Nagy kihívás előtt állunk, mert az U-14 először lép nagypályára, és ismerkedik a nagypályás játékrendszerrel. Eddig a Bozsik tornákon szerepeltek, és ahhoz képest minden változott. Kapu-, labdaméret, létszám, játékterület… Több edzőmérkőzésre lett volna szükségünk, de sajnos több csapat is lemondta a meccset, ezért inkább az edzéseken próbáltunk felkészülni heti nyolc alkalommal. Jó úton haladunk, de még nagyon az elején járunk.
3. Úgy érzem, a reális cél a bentmaradás az első osztályban. Szeretnénk becsülettel helytállni és jól szerepelni a nagyon rangos mezőnyben (Fradi, Honvéd, MTK, Vasas, Puskás Akadémia, Illés Akadémia). Ennek érdekében mindent elkövetünk. Akadémiánk ehhez minden támogatást megad és segít minket abban, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani.

Az U14-esek kerete#!#
Kapusok#!# Képíró Kornél, Nagy Szilveszter, Zarka Ádám
Védők#!# Csatos Balázs, Fehérvári Tamás, Fenyvesi Szabolcs, Gombos Dániel, Gyánó Bence, 
Kinder Koppány, Mérei Péter
Középpályások#!# Epstein Stephan, Ferencz Benedek, Kis-Gál Dávid, Murvay Dominik,
Pintér Máté, Szederkényi Ádám
Támadók#!# Gyenes Ádám, Kovács Lajos, Mészáros Dávid, Vrban Nikolas

Az U14-es csapat az Intersport Fesztiválon