A Ferencváros és a DVSC-TEVA után az Újpest labdarúgó csapatát fogadja hazai környezetben a Kaposvári Rákóczi együttese. A somogyiak kapitánya, Zahorecz Krisztián honlapunknak elmondta#!# bízik benne, hogy a lila-fehérek ellen megtörik a Rákóczi heteken át tartó nyeretlenségi sorozata a Soproni Ligában.

Kaposváron nem könnyű nyerni. A Soproni Liga 2009/2010-es szezonjában nem is sikerült senkinek. Járt itt a tavalyi bronzérmes Haladás, az akkor jó formában lévő Nyíregyháza, a mindig mindenhol győzni akaró Ferencváros és a BL-főtáblás Debrecen is. A sort az Újpest követi, a lilák ott loholnak a listavezető Videoton nyakán, és talán le sem kell írni, ők is a három pontért jönnek Kaposvárra.

 Hiába azonban hazai veretlenség (1 győzelem, 3 döntetlen), augusztus 8-a óta nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Rákóczi. Kilenc ponttal a tabella 14. helyén áll, a nála egy meccsel kevesebbet játszó Honvéd nyolc egységgel a tizenötödik.

A zöld-fehérek csapatkapitánya, Zahorecz Krisztián mindenesetre derűlátó, bízik az Újpest elleni sikerben#!#

– Az Újpest ellen nekünk általában jól szokott menni – kezdte mondandóját Zahorecz, aki nyilván nem az előző Kaposvár-Újpestre gondolt, amikor 2-0-ról fordítva nyertek a fővárosiak. – Emlékszem, amikor pár éve egy nyögvenyelős 1-0-s sikert arattunk Kaposváron ellenük, azt hiszem Szakály Péter szerezte a gólt. Egy hasonló találkozót tudnék most elképzelni, persze jobb lenne, ha szép játékkal nyernénk, de a lényeg most a három pont. Lesznek hiányzóink a szombati meccsen, vannak akik sérüléssel és betegséggel küszködnek. Itt elsősorban Bankra és Petrókra gondolok, de biztosat csak szombaton tudnék mondani. Remélem, hogy a támadóink jó napot fognak ki, sok helyzetünk lesz, és ezekből annyit értékesítünk, amivel hozhatjuk a találkozót.