A Nyíregyháza Spartacus FC-t látta vendégül együttesünk a Merkantil Bank Liga NB II. tizenharmadik fordulójában. Csapatunk fegyelmezett játékkal, Szakály Attila és Nagy Richárd találataival tartotta otthon a három pontot.

Támadóbb szellemben lépett pályára csapatunk, ezt Vachtler Csaba remek szabadrúgása is jelezte, ami alig kerülte el a kaput. Még az első negyed órán belül a végig kiemelkedően futballozó Bíró Dominik középre gurításába Beliczky Gergő gyengén ért bele, pedig veszélyes lehetőség alakulhatott volna ki. A félidő derekán Nagy Richárd beadását Ur László fejelte a kapuba, de les miatt érvénytelenítette a találatot Radványi Ádám játékvezető. A következő gólnál viszont már örülhetett a hazai közönség, hiszen Szakály Attila közeli találatával megszerezte a vezetést a Rákóczi. Sajnos nem tarthatott sokáig az öröm, miután Pekár László átlövése talált utat a kapuba.
A második félidőben elején Bíró Dominik beadására Nagy Richárd érkezett a hosszún, aki bevetődve lőtt a hálóba. A vezetés tudatában átadta a területet csapatunk a Nyíregyházának, bár a vendégek több helyzetet is kidolgoztak nem tudtak ismét a kapuba találni. Együttesünk kontrái folyamatos veszélyt hordoztak magukban, sőt Tömösvári Bálint még a kegyelemdöfést is megadhatta volna, de az ő találatát is érvénytelenítették les címén.

Ifj. Petrók Viktor: Az elmúlt mérkőzéseken többször is előnyből veszítettünk pontokat, nem akartuk, hogy ez még egyszer előforduljon. A csapat különösen koncentráltan játszott, amikor kellet, akkor szép dolgokat vitt véghez, hiszen mindkét gólunk remek támadás után született. Amikor megszereztük a vezetést, a Nyíregyháza pedig ránk jött, akkor harcoltunk és jól védekeztünk. Sajnos ezúttal is kényszerűségből kellett cserélnünk. Szabó Alex sérülése miatt fel kellett forgatni a csapatot, mivel a fiatalszabály miatt csak fiatal játékost tudtunk pályára küldeni.

Lengyel Roland: Megérdemelt a Kaposvár sikere, mivel nem lehet egy félidőnyi előnyt adni az ellenfélnek. Nem kezdtük jól a mérkőzést, a megbeszélt dolgokat nem tudtuk végig vinni. Általában mi birtokoljuk a labdát, ez most nem valósult meg. Küzdeni kellett volna, de ebben gyengének bizonyultunk. A második félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, de csak az újabb bekapott gól után tértünk magunkhoz. Ez követően már csináltunk szép dolgokat, jól bontottuk az ellenfelet, többször kerültünk a védelem mögé. Megérdemeltük volna az egyik pontot.

Kaposvári Rákóczi FC–Nyíregyháza Spartacus FC 2–1 (1–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 650 néző. V.: Radványi (Lémon, Baghy).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A. (Tömösvári, 73. p.), Hadaró – Hegedűs D., (Andorka, a szünetben) Nagy K. (Nagy J., 61. p.) – Nagy R., Szakály A., Bíró D. – Beliczky, Vezetőedző: Waltner Róbert, másodedző: ifj. Petrók Viktor.
Nyíregyháza Spartacus FC: Fadgyas – Nagy J., Fodor F., Pejovics, Farkas M. – Kulcsár H. (Ötvös, a szünetben (Starosta, 83. p.)), Bakos Sz. – Pekár, Kártik, Rezes – Dragoner (Hornyák, 56. p.). Vezetőedző: Lengyel Roland.
Gólszerzők: Szakály A. (36. p.), Nagy R. (53. p.), illetve Pekár (39. p.).
Sárga lap: Ur (38. p.), illetve Dragoner (47. p.), Ötvös (76. p.).

Kaposvári Rákóczi FC - Nyíregyháza Spartacus FC
2018. október 21.