A Budafoki MTE gárdáját fogadja csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 14. fordulójában. A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozót Böcskei Balázs vezeti majd, míg Kis Zoltán és Legeza László segítői lesznek.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján könnyű mérkőzés vár együttesünkre a következő játéknapon. A kiélezett másodosztályban azonban egy csapatot sem lehet leírni és félvállról venni, így a Budafokot sem. Annak ellenére sem, hogy a fővárosiak eddig csak háromszor tudtak nyerni a bajnokságban, sőt idegenből csupán két pontot tudtak elhozni.
– Mindig a könnyűnek nyilvánított meccsek a legnehezebbek – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. Az előző szezonban az Érd és az Ajka ellen is rangadót nyertünk, de az utolsó helyezett Veszprémtől, amely ki is esett a bajnokságból, kikaptunk. Utóbbi volt az egyetlen verségünk tavasszal, amivel egy tizenhat meccses veretlenségi sorozatot zártunk le. Remélem, ez a forgatókönyv nem ismétlődik meg. A Budafok nem gyenge csapat, de ezt az eredményei nem mutatják. Megnéztem az utolsó két bajnoki meccsüket: mezőnyben jobban játszottak a Nyíregyházánál és a Budaörsnél is, ennek ellenére mindkét csapat ellen kikaptak. Szeretnénk megnyerni a mérkőzést, de nem becsüljük le az ellenfelet.
Együttesünk az előző fordulóban ugyancsak a Rákóczi-stadionban lépett pályára, s aratott nagyszerű sikert a Nyíregyháza ellen.
– A Nyíregyháza elleni mérkőzésen a szurkolóink is kitettek magunkért, hiszen mindig sokat segít a csapatnak, amikor felzúg a hajrá Rákóczi – mondta Waltner Róbert. – Jólesik a biztatás, melyet a csapat és én is nagyra értékelek, mivel a nehéz pillanatokban erőt tud adni a játékosoknak. A jövőben is szeretnénk kiszolgálni a közönségünket, hiszen csak együtt érhetünk el még nagyobb sikereket.
A Budafok a tizenhatodik helyről várja a folytatást, míg csapatunk az igen előkelő negyedikről.
– Próbáljuk a veretlenségi szériánkat minél tovább kitolni és állandósítani a jó formánkat – fogalmazott Waltner Róbert. – Nyilván ez nem könnyű, de ezért dolgozunk minden héten. Bízom benne, hogy a Nyíregyháza után a második hazai mérkőzésünket is sikerrel vesszük.