Rendhegyó testnevelés órát tartottak kedd reggel a kaposvári Gyakorló iskolában, ahol a Kaposvári Rákóczi FC élvonalbeli labdarúgó csapata vendégeskedett. A zsúfolásig megtelt tornacsarnokban, amolyan bemelegítésként előbb a zöld-fehérek egymás közti játékát figyelhették a tanulók, majd kezdetét vette az éles meccssorozat. A 2/C osztály a Milinte Árpád, Petrók Viktor, Zahorecz Krisztián, Nemanja Nikolics négyessel vette fel a küzdelmet, míg a 3/B a Kovács Zoltán, Maróti Béla, Balázs Benjámin, Farkas Zoltán összetételű gárdával mérkőzött.

A Rákóczi semmit nem bízott a véletlenre, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a csapat három kapussal érkezett a Gyakorlóba, bár Horváth Lászlónak visszajöhettek az általános iskolás emlékei, hiszen a tehetséges hálóőr ezúttal a fiatalokat erősítette. Talán egy perc sem telt el a kezdősípszó után, amikor hatalmas hangrobbanás rázta meg a Gyakorló iskolát, ami a 2/C-sek vezető találatának szólt.

A Rákóczi ellenfelei ezt követően felmenő rendszerben váltották egymást, így a másodikasoktól kezdve egészen a kilencedikesekig megmérkőztek a fiatalokkal. Az alsó tagozatosok ellen alkalmazott taktika, miszerint többnyire a levegőben járatták a labdát Nikolicsék a felsősök ellen már nem vált be annyira, s a hatodikasok bizony már a védelmi megingásokat is könyörtelenül kihasználták.

Nemcsak a pályára lépők között láthattunk azonban tehetséges fiatalokat, voltak akik – néhány NB I-es keménymagot lepipálva – a szurkolásból vették ki a részüket, a meccsek alatt a hangszórókból dübörgő zenére pedig több apróság olyan táncot lejtett, amivel a tehetségkutató versenyek színpadán is megállták volna a helyüket. Egyébként érdemes volt szurkolni, hiszen a leghangosabb osztály – mint később kiderült ez a 3/A volt – a Rákóczi játékosok által dedikált labdát kapott ajándékba.

A meccsek után maratoni autogramosztás vette kezdetét, hiszen több osztály egyszerre „támadta meg" Petrókékat, akik becsülettel, s láthatóan örömmel állták a több mint félórás lerohanást. – Fantasztikus hangulatban telt el ez a másfél óra, azt gondolom tökéletesen elérte célját ez a rendezvény – foglalta össze a lényeget Bali Péter szervező, a Gyakorló iskola testnevelő tanára, s a Rákóczi erőnléti edzője. – Remekül éreztük magunkat, s nagyon jó volt látni a gyerekek örömét – fogalmazott Zahorecz Krisztián, a Rákóczi csapatkapitánya. – Bízom benne, hogy mai „ellenfeleink" tavasszal a családjukkal együtt szurkolnak nekünk a stadionban.

Temesvári Iván
Somogyi Hírlap