Clerence Seedorf, az AC Milan sztárja csapatával, az olasz C1 Ligában szereplő AC Monza Brianzával játszott edzőmérkőzést ma a hétfőn kezdődő Viareggio Kupára készülő Kaposvári Rákóczi utánpótláscsapata. A Major Gábor és Richter Sándor vezette együttes remekül helytállt a házigazdák ellen, és csak minimális különbségű, 3-2-es vereséget szenvedett.

Kedd este keltek útra a Rákóczi fiataljai, és másnap érkezett Monzába a társaság, ahol még aznap edzést vezényelt számukra a Major-Richter edzőpáros. A ma délelőtti újabb tréninget követően délután edzőmérkőzés várt a fiúkra, mégpedig a C1 ligában szereplő AC Monza Brianza ellen. Az olasz csapat tulandonosa a Milan középpályása Clerence Seedorf, valamint az Internazionale korábbi védője Giuseppe Bergomi.

A Rákóczi a Mursits – Vadas, Major, Dekanics, Tabi – Kulcsár, Keresztes, Horváth T., Bőle – Balázs B. – Farkas Z. összeállításban kezdett, majd a meccs további részében a keret valamennyi tagja pályára lépett. Az olaszok kezdtek jobban, és a hosszú utazástól kissé fáradt csapatunk ellen 2-0-ra vezettek a szünetben. A folytatásban Pántics és Rittinger góljaival sikerült egyenlíteni, ám ezután újabb olasz gól következett, amivel kialakult a 3-2-es végeredmény.

A mieink pénteki programjában egy edzés majd városnézés szerepel, szombaton pedig utazás a Viareggio Kupa helyszínére, ahol hétfőtől három csoportmérkőzés vár rájuk. Február 1-jén hétfőn az Empoli, 3-án szerdán az Olbia, 5-én pénteken pedig a Mantova lesz az ellenfél. Mindhárom találkozó 15 órakor kezdődik.