A 80. percben szerezte meg a vezetést, végül azonban magabiztosan győzött a Rákóczi a Lombard FC Pápa ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának nyitó mérkőzésén. A kilencven perces sárdagasztás első találatát Waltner Róbert érte el néhány perccel egy kimaradt büntető után, majd Oláh Lóránt és Balázs Benjámin is bevette a vendégek kapuját, így Prukner László legénysége 3-0-ra nyert.   

A sorsolásnak és az elmúlt hetek hóhelyzetének köszönhetően egymás után harmadik mérkőzését játszhatta a Rákóczi saját otthonában. A Győr és a Kecskemét elleni vereség után egyértelmű cél volt a győzelem a 14. helyen tanyázó Lombard FC Pápa ellen. A kaposváriak sokat dolgoztak azért, hogy játékra alkalmassá tegyék a pályát, de még pénteken délután is voltak aggályok ezzel kapcsolatban. Andó-Szabó Sándor játékvezető végül néhány perces vizsgálódás után úgy döntött, hogy a stadion gyepszőnyege alkalmas az NB I-es mérkőzés lebonyolítására. A játéktér természetesen nem volt túl jó állapotban, és ahogy teltek-múltak a percek, úgy lett egyre rosszabb a helyzet.  A hazai együttesből Hegedűs és Bőle sérülés, Pedro pedig sárga lapok miatt hiányzott. Balázs Benjámin szerdai orrtörése miatt maszkban lépett pályára. 
A hol szakadó, hol csak szemerkélő esővel megspékelt kilencven perces sárdagasztás elején a kaposváriak vették kézbe az irányítást#!# többet birtokolták a labdát, és jobbára a vendégek alakult ki némi játék. Az első helyzetet mégis a vendégek hozták össze#!# a 8. percben Quintero tette jobbról középre a labdát, a gólerős Maric pedig 6 méterről a kapu mellé fejelt. A 13. percben Szűcsöt tesztelték a somogyiak#!# a 40 esztendős kapus előbb Okuka kemény lövését védte, majd Pavlovic próbálkozását hatástalanította. Nem sokkal később Pavlovic szerzett labdát, Balázshoz passzolt, aki jobbról, éles szögből lőtt, Szűcs védett. A 19. percben ismét villant a Rákóczi#!# Balázs B. lövése után kipattant a labda, Oláh pedig 19 méterről, középről emelt egy kicsivel fölé.  A 27. percben Maróti lépett rá Vrucina lábára a pápai tizenhatos előterében, mégis a horvát támadó kapott sárga lapot… Időközben megélénkült a meccs, és beleerősítettek a vendégek is. A 36. percben Arsic lőtt ballal, 26 méterről, Hajdúch szögletre ütötte a labdát. Négy perccel később Safaric szabadrúgása után Okuka tévesztette el a kaput. 
Nagy Rákóczi-helyzettel indult a második félidő. A 47. percben, jobb oldali szöglet után Pavlovic csúsztatott öt méterről kapura, a labda csak centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot. A körülményekhez képest jó volt az iram, mindkét csapat szeretett volna gólt szerezni. A Pápa jobban ügyelt a védekezésre, mint az első félidőben, így nehéz dolga volt a kaposvári együttesnek. A 67. percben mégis nagy esélyt kapott a házigazda arra, hogy megszerezze a vezetést. Tóth G. húzta el Balázs B. lábát a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A csereként pár perccel korábban beállt Waltner állt a labda mögé, és fölé lőtt. A kimaradt tizenegyes után is lendületben maradt a Rákóczi. A 74. percben Pavlovic tette jobbról középre a labdát, Oláh pedig kis híján a hálóba talált, de felszabadított a védelem. 
 A 81. percben  megszerezte a vezetést a Rákóczi! Oláh ugratta ki remek ütemben Balázst, aki balról középre tette a labdát, a túloldalon érkező Waltner pedig két lépésről a hálóba passzolt. 1-0. 
 A hajrá már egyértelműen a kaposváriaké volt. A 84. percben Németh M. buktatta Pavlovicot a tizenhatoson belül, így ismét büntetőhöz jutott a csapat. Ezúttal Oláh volt az ítélet-végrehajtó, és magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. 2-0. 
A 91. percen megszületett a harmadik somogyi gól! Németh M. és Szűcs egymásra várt egy előre rúgott labda után, Balázs B. megszerezte azt, és 18 méterről, ballal az üres kapuba lőtt. 3-0. 
A látottak alapján megérdemelten nyert a Rákóczi, és ezzel megszerezte első tavaszi pontjait. 
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard FC Pápa  3-0 (0-0)
Kaposvár, 1500 néző. V.#!# Andó-Szabó.
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári – Horváth T. (Zámbó, 84.) Safaric – Vrucina (Waltner, 63.).  Oláh (Haruna, 89.), Pavlovic – Balázs B. Vezetőedző#!# Prukner László
Pápa#!# Szűcs L. – Tóth G., Orozco, Rodenbücher, Németh M. – Quintero (Beliczky, 72.), Arsic, Tóth B. (Lagator, 77.), Maróti (Dlusztus, 86.), Szabó O. – Maric. Vezetőedző#!# Zsivóczky Gyula
Gólszerzők#!# Waltner (81.), Oláh (84., 11-esből), Balázs B. (91.).
Sárga lap#!# Vrucina (27.),  Kovács O. (64.), illetve Orozco (45.), Maric (69.), Rodenbücher (75.), Tóth G. (82.), Németh M. (83.)