Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 2022/2014-es idényét a negyedik helyen zártuk. Nézzük meg a szezont statisztikáit.

Nehezen indult, de a végére egy egészen jól sikerült idényt zártuk, hiszen sokáig harcban voltunk a dobogóért, azonban végül három ponttal megelőzött bennünket a végül 61 ponttal záró FC Nagykanizsa. Csapatunk a harminc bajokiból tizenhatot nyert meg, tíz alkalommal játszott döntetlent és csak négyszer kapott ki. Utóbbi holtversenyben az Iváncsával a második legkevesebb a csoportban. A tavaszi idény 15 mérkőzése során csak a bajnok Szentlőrinc szerzett több pontot nálunk, a baranyaiak is csak kettővel.
Az elmúlt évadban két vezetőedző irányította csapatunkat, Horváth Rudolf, aki a téli szünetben családi okok miatt távozott, a helyére pedig Székely Tibor érkezett. A két szakvezető összesen 25 labdarúgónak szavazott bizalmat. A csapat átlagéletkora: 21,5 év. A legfiatalabb pályára lépőnk Szabó Milán (2007.09.01.) volt, azonban csak pár hónappal előzte meg Ipolyi-Várkonyi Csanádot (2007.05.15.).

Legtöbb mérkőzés

A mögöttünk hagyott idényben harminc bajnoki, míg négy kupamérkőzésen léptek pályára labdarúgóink. Csupán egyetlen egy labdarúgó kapott lehetőséget az összes találkozón: Bíró Dominik. Szederkényi Ádám csak eggyel maradt le, hiszen egy kisebb betegség miatt kihagyta a Bonyhád-Majos elleni összecsapást. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán rengetegen állnak, hiszen Babinszky Bence, Hampuk Ádám, Heil Máté, Ekker Milán, Horváth Balázs és Pusztai Dániel is 32-32 meccsen jutott szóhoz.

Legtöbb játékperc*

Igen szoros verseny alakult ki az élen, hiszen többen is sok időt töltöttek a játéktéren a kupában és a bajnokságban egyaránt. Ebben az összevetésben Szederkényi Ádám végzett az élen 2976 perccel, a második helyre Pusztai Dániel 2880, a harmadikra pedig Horváth Balázs ért oda 2836 perccel. Rajtuk kívül többen is bőven 2700 perc felett futballoztak: Ekker Milán 2832, Heil Máté 2768, Gál Mátyás 2760.

*A játékperceknél nem vettük számításba a hosszabbítást, csak a rendes játékidőt.

Mesterlövések

Csapatunk a MOL Magyar Kupát, illetve a bajnokságot beleértve összesen 65 gólt szerzett, előbbi sorozatban ötöt, míg utóbbiban kereken hatvanat. A csapat házi gólkirálya Babinszky Bence lett, aki az utolsó meccsen négyet rúgott az Érdnek így végül 16 találattal zárt. Csupán eggyel maradt le tőle Hampuk Ádám, míg a dobogó alsó fokán Ekker Milán áll hét góllal.